Slaaptrein van GreenCityTrip naar negen extra bestemmingen vanaf mei

GreenCityTrip rijdt vanaf 25 mei naar onder meer Florence, Bologna, Kopenhagen en Göteborg met een rechtstreekse slaaptrein uit Amsterdam en Utrecht. Hiermee stijgt het aantal bestemmingen dat per non-stop nachttrein uit Nederland bereikbaar is naar 15.

GreenCityTrip van reisorganisatie Flywise startte op 15 oktober vorig jaar met treinen naar 6 bestemmingen: Praag, Wenen, Innsbruck, Milaan, Venetië en Verona. “Wij hadden gezonde interesse verwacht, maar dit overstemt al onze verwachtingen. Sommige rijtuigen zijn al ver voor de vertrekdatum volgeboekt”, zegt Maarten Bastian, mede-eigenaar.

Uitbreiding vanaf het voorjaar

Vanwege de grote belangstelling en om nog meer reizigers aan te trekken om met de nachttrein te reizen, worden er 9 nieuwe bestemmingen toegevoegd vanaf mei. Het gaat om Kopenhagen, Malmö, Göteborg, Florence, Bologna, Como, Bolzano, Salzburg en Linz. Er zijn plannen om vanaf 2023 het netwerk nog verder uit te breiden door de aanschaf van extra rijtuigen, die ook meer privacy en comfort bieden.

GreenCitytrip maakt gebruik van zestien Duitse slaaprijtuigen met 700 bedden die op de plaats van bestemming blijven staan tot de terugreis begint. Het gaat om 5-daagse treinreizen die als pakket worden verkocht inclusief twee hotelovernachtingen. De slaaptrein hoopt te concurreren met het vliegtuig, door een aantrekkelijk tarief.

GreenCityTrip is een initiatief van reisorganisatie Flywise uit Breda. Omdat het bedrijf zelf geen treinen heeft, schakelde het hiervoor Train Charter Services uit Den Bosch in. TCS levert ook de machinist en het personeel aan boord. Instappen is mogelijk in Amsterdam Centraal of Utrecht Centraal. De treinen rijden 2x per week en bieden plaats aan 700 reizigers. De eerste nachttrein van GreenCity vertrok vorig op 15 oktober vanaf station Breda naar Praag.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.