Een S-Bahn trein raakte betrokken bij een ongeluk in de buurt van München, foto: ANP

Dode en gewonden bij treinbotsing München

Bij een botsing tussen twee regionale treinen in de buurt van de Zuid-Duitse stad München is maandag een persoon om het leven gekomen en zijn tientallen mensen gewond geraakt.

Het ongeluk gebeurde rond 16.35 uur bij het station Ebenhausen-Schäftlarn, waar twee zogenoemde S-treinen op het enkelsporig traject tegen elkaar botsten. S-treinen zijn regionale treinen die vergelijkbaar zijn met sprinters. Volgens Merkur.de raakten achttien mensen gewond, waarvan vijf ernstig gewond.

In de treinen zaten in totaal 95 mensen. Sommigen passagiers wisten zichzelf uit de wagons te bevrijden, anderen werden geholpen door reddingswerkers. De sporen waar het ongeluk gebeurden liggen verhoogd op een spoordijk, wat het reddingswerk en het bergen van de treinen bemoeilijkte. In totaal waren ongeveer 680 leden van politie, brandweer, reddingsdiensten en technische hulpverlening betrokken.

Ooggetuigen van treinongeluk verhoord

Het parket van München leidt het onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Daarbij worden ook ooggetuigen verhoord. Sommige ooggetuigen zouden hebben gemeld dat er vreemd rijgedrag werd vertoond door de regionale S-Bahn-trein die vanuit München richting Wolfratshausen kwam. Die zou meerdere malen zijn gestopt.

Een half jaar geleden was in de buurt bijna een frontale botsing tussen twee S-treinen. Ze reden elkaar tegemoet op ́hetzelfde spoor. De machinisten konden nog net op tijd remmen. De treinen kwamen op 150 meter van elkaar tot stilstand.

Bron: MvG/ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.