NS-trein en vliegtuig KLM, bron: NS

KLM biedt NS-treinkaartje naar Amsterdam aan bij aanschaf vliegticket

Het is sinds deze week mogelijk om bij de aankoop van een KLM-vliegticket ook een treinkaartje van Schiphol naar Amsterdam Centraal en terug aan te schaffen. De service is vooral bedoeld voor buitenlanders die met KLM naar Schiphol vliegen en in Amsterdam verblijven. Dat meldt spoorvervoerder NS.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

3 reacties op “KLM biedt NS-treinkaartje naar Amsterdam aan bij aanschaf vliegticket”

Marc van der Lee|21.01.22|12:32

Mooie eerste stap, goed ook dat ze doorpakken en ook andere bestemmingen gaan toevoegen! Hopelijk kunnen steden als Antwerpen, Brussel en zelfs Parijs dan ook geboekt worden. Eigenlijk zou je iedere bestemming per directe trein vanaf Schiphol op zijn minst willen aanbieden.

Marc van der Lee|21.01.22|12:36

Goede eerste stap, vooral omdat veel toeristen zich waarschijnlijk niet eens realiseren dat de trein zo’n goede optie is op dit traject. Ook goed dat ze andere Nederlandse bestemmingen toevoegen. Hopelijk kunnen op den duur alle bestemmingen die rechtstreeks vanaf Schiphol te bereiken zijn geboekt worden, zodat via Thalys en IC Brussel ook Antwerpen, Brussel en Parijs te boeken worden.

Pat Rick|21.01.22|15:53

@Marc: wat jij bedoelt bestaat al: via een overstap in Amsterdam kunnen reizigers al een HSL-bestemming kiezen. Luchthavens CDG, BRU of stations Antwerpen Centraal en Brussel-Midi hebben ook hun eigen airport code. Dit is een air-rail product, dus nog steeds een vliegticket met gereserveerde stoel.

Wat de KLM hier doet is een echt treinkaartje toevoegen. (zit)plaats niet gegarandeerd. Het zou goed zijn om meer steden aan te bieden, maar Schiphol-A’dam verkoopt het grootste aantal losse kaartjes

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.