Vliegtuig botst met trein

Vliegtuig crasht op spoorlijn in LA: piloot ontsnapt ternauwernood aan de dood

Agenten van de politie in Los Angeles hebben zondagmiddag een piloot uit een neergestort vliegtuig gered, net voordat een aanstormende trein op het vliegtuig botste. Hij was gewond en niet in staat om op eigen kracht uit de cockpit te klimmen. 

Dit meldt Los Angeles Times. De eenmotorige Cessna crashte rond 14.00 uur op het spoortraject op de treinsporen in de straten San Fernando en Osborne, Kort daarna trokken agenten de bebloede 70-jarige piloot uit de cockpit.

In een video die de lokale politie op social media deelde, is te zien hoe een Metrolink-trein op het vliegtuig botste, slechts enkele seconden nadat de piloot werd gered. Volgens de politie kwam zijn vliegtuigje kort na het opstijgen in technische problemen, waardoor het op het spoor neerstortte. De gewonde piloot was niet meer in staat om het toestel te verlaten. Hij kon op het nippertje worden gered.

‘Heldhaftige actie’

De leiding van de politiekorps prees de heldhaftigheid van de officieren van de Foothill Division met hun snelle actie.

De piloot werd naar het ziekenhuis gebracht en verkeerde rond de avond in stabiele toestand, aldus de autoriteiten. Er zijn geen andere gewonden gemeld.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.