Vectron MS Railpool

Railpool bestelt honderd Siemens locomotieven

Railpool, leasebedrijf van rollend materieel, breidt zijn vloot uit met een bestelling van 100 locomotieven van Siemens Mobility. De verschillende locomotief-varianten zullen worden gebruikt op verschillende Europese spoorcorridors en kunnen in maximaal 18 landen worden ingezet.

De twee bedrijven tekenden rond de jaarwisseling een raamovereenkomst. De eerste bestelling voor 70 locomotieven werd gedaan bij de ondertekening van het contract. Het in Duitsland gevestigde Railpool is actief in 17 Europese landen en verhuurt ongeveer 400 locomotieven en 148 passagiersvoertuigen.

Flexibel in heel Europa

“Het wordt steeds belangrijker voor onze klanten om hun locomotieven flexibel te kunnen gebruiken op basis van de behoeften in verschillende Europese landen”, zegt Torsten Lehnert, CEO van Railpool GmbH. “Met de aankoop van extra Vectron-locomotieven met universele toepasbaarheid spelen we in op deze marktbehoeften en geven we ook een positief en milieuvriendelijk signaal in een groeiende spoorwegsector.”

De door Railpool bestelde Vectron-locomotieven hebben een maximaal stuurvermogen van 6,4 megawatt en een topsnelheid van 200 km/u. Ze zijn ook uitgerust met de vereiste nationale treinbesturingssystemen en het European Train Control System (ETCS). Railpool bestelde vorig jaar al 20 Vectron MS-locomotieven bij Siemens Mobility.

Dit artikel verscheen eerder op RailTech.com,

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Esther Geerts

Esther Geerts is journalist van RailTech.com, de internationale zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Railpool bestelt honderd Siemens locomotieven | SpoorPro.nl
Vectron MS Railpool

Railpool bestelt honderd Siemens locomotieven

Railpool, leasebedrijf van rollend materieel, breidt zijn vloot uit met een bestelling van 100 locomotieven van Siemens Mobility. De verschillende locomotief-varianten zullen worden gebruikt op verschillende Europese spoorcorridors en kunnen in maximaal 18 landen worden ingezet.

De twee bedrijven tekenden rond de jaarwisseling een raamovereenkomst. De eerste bestelling voor 70 locomotieven werd gedaan bij de ondertekening van het contract. Het in Duitsland gevestigde Railpool is actief in 17 Europese landen en verhuurt ongeveer 400 locomotieven en 148 passagiersvoertuigen.

Flexibel in heel Europa

“Het wordt steeds belangrijker voor onze klanten om hun locomotieven flexibel te kunnen gebruiken op basis van de behoeften in verschillende Europese landen”, zegt Torsten Lehnert, CEO van Railpool GmbH. “Met de aankoop van extra Vectron-locomotieven met universele toepasbaarheid spelen we in op deze marktbehoeften en geven we ook een positief en milieuvriendelijk signaal in een groeiende spoorwegsector.”

De door Railpool bestelde Vectron-locomotieven hebben een maximaal stuurvermogen van 6,4 megawatt en een topsnelheid van 200 km/u. Ze zijn ook uitgerust met de vereiste nationale treinbesturingssystemen en het European Train Control System (ETCS). Railpool bestelde vorig jaar al 20 Vectron MS-locomotieven bij Siemens Mobility.

Dit artikel verscheen eerder op RailTech.com,

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Esther Geerts

Esther Geerts is journalist van RailTech.com, de internationale zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.