Ov-chipkaart

Vanaf maart in te checken met OV-chipkaart in Duitse Emmerich

bron: NS

Treinreizigers tussen Arnhem en Emmerich kunnen vanaf maart 2022 ook in de Duitse stad gebruikmaken van de OV-chipkaart. Dat is drie maanden later dan gepland, want de in- en uitcheckpalen hadden eigenlijk al begin dit jaar moeten staan op de stations Emmerich-Elten, Emmerich en Praest.

Het plaatsen en activeren duurt langer dan gepland omdat hiervoor vanuit Duitse zijde nog geen akkoord is gegeven. “Deutsche Bahn heeft namelijk nog geen duidelijkheid gegeven over de stroomaansluiting en houdt vast aan de procedures”, schrijft de provincie Gelderland. De planning was opgesteld op basis van een vergelijkbaar project in Limburg, maar daar werden de procedures sneller doorlopen.

Trein aantrekkelijker maken

Het plaatsen van de palen in Duitsland moet ervoor zorgen dat de treinreis tussen Arnhem en Emmerich aantrekkelijker wordt voor onder meer forensen, scholieren en studenten. Nu moeten zij nog een extra Duits ticket kopen. Om vergelijkbare redenen kan de OV-chipkaart al langer worden gebruikt voor grensoverschrijdende treinreizen naar Leer, Aken en Gronau.

De reis naar Emmerich maakt deel uit van het traject RE19 tussen Arnhem en Düsseldorf. Deze treinverbinding bestaat sinds 2017 en wordt nu nog gereden door Abellio. Vanaf februari zal er sprake zijn van een nieuwe vervoerder, omdat de NS-dochter vanwege financiële problemen de concessies in Noordrijn-Westfalen kwijtraakte.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is de vaste redacteur van OVPro.nl en schrijft ook regelmatig voor andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.