ongeluk schoolbus Millas

Buschauffeur ernstig spoorongeluk Frankrijk begin 2022 voor rechter

Dinsdag is het vier jaar geleden dat er in het Franse Millas een ernstig spoorongeluk gebeurde, waarbij zes middelbare scholieren om het leven kwamen en 24 gewonden vielen. Hun schoolbus kwam op een spoorwegovergang in botsing met een regionale TER-trein. In de eerste helft van 2022 staat de vrouwelijke buschauffeur voor de rechter. Zij wordt ervan verdacht door te hebben gereden, terwijl de slagbomen al aan het sluiten waren. 

Dit meldt de Franse nieuwssite France Bleu. Dinsdag is het vier jaar geleden dat het drama zich in de gemeente Millas afspeelde. Op 14 december 2017 kwamen zes middelbare scholieren om het leven toen hun schoolbus in botsing kwam met een TER, een regionale trein. De trein zou de achterkant van de bus hebben geramd bij een spoorwegovergang, waarbij de bus in tweeën is gespleten.

Vier jaar na de tragedie is het onderzoek eindelijk afgerond. Het proces zou in de eerste helft van 2022 kunnen plaatsvinden. Bij de plaats van de gebeurtenis is een nieuwe herinneringsplek ingehuldigd onder de naam ‘Le jardin des petits anges’ (De tuin van de engeltjes).

‘Onmetelijk verdriet’

Maître Corinne Serfati, de advocaat van de familie van een van de slachtoffers: “Voor deze families is elke dag moeilijk en herdenkingsdagen zijn buitengewoon pijnlijk. Het is absoluut noodzakelijk dat we een datum voor het proces hebben, ook al zal het erg pijnlijk zijn.”

De verschillende partijen wachten nu op de behandeling door de rechtbank, die waarschijnlijk in de eerste helft van volgend jaar zal plaatsvinden in Marseille.

Doodslag en letsel door roekeloosheid

Naar verluidt gingen de slagbomen van de spoorwegovergang al naar beneden toen de buschauffeur het spoor overstak. De vrouwelijke chauffeur van de schoolbus is aangeklaagd voor doodslag en onvrijwillig letsel door roekeloosheid. Voor deze feiten riskeert ze maximaal zeven jaar gevangenisstraf en een boete van 100.000 euro.

De arts van de bestuurder wordt niet vervolgd. Hij zou de bestuurder zeven jaar lang slaappillen hebben voorgeschreven, terwijl de behandeling niet langer dan vier weken mocht duren.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

1 reactie op “Buschauffeur ernstig spoorongeluk Frankrijk begin 2022 voor rechter”

Pieter Michiels|14.12.21|10:32

Het meest verbijsterende was wel dat door de eindeloze duur van het onderzoek de spoorlijn 2 jaar (!) gesloten was, waarbij de schuldvraag steeds bij de spoorwegen lag: onoverzichtelijke overweg, vertraging van de trein waardoor de bestuurster van de schoolbus geen trein verwacht zou hebben op haar vaste rijtijd….

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Buschauffeur ernstig spoorongeluk Frankrijk begin 2022 voor rechter | SpoorPro.nl
ongeluk schoolbus Millas

Buschauffeur ernstig spoorongeluk Frankrijk begin 2022 voor rechter

Dinsdag is het vier jaar geleden dat er in het Franse Millas een ernstig spoorongeluk gebeurde, waarbij zes middelbare scholieren om het leven kwamen en 24 gewonden vielen. Hun schoolbus kwam op een spoorwegovergang in botsing met een regionale TER-trein. In de eerste helft van 2022 staat de vrouwelijke buschauffeur voor de rechter. Zij wordt ervan verdacht door te hebben gereden, terwijl de slagbomen al aan het sluiten waren. 

Dit meldt de Franse nieuwssite France Bleu. Dinsdag is het vier jaar geleden dat het drama zich in de gemeente Millas afspeelde. Op 14 december 2017 kwamen zes middelbare scholieren om het leven toen hun schoolbus in botsing kwam met een TER, een regionale trein. De trein zou de achterkant van de bus hebben geramd bij een spoorwegovergang, waarbij de bus in tweeën is gespleten.

Vier jaar na de tragedie is het onderzoek eindelijk afgerond. Het proces zou in de eerste helft van 2022 kunnen plaatsvinden. Bij de plaats van de gebeurtenis is een nieuwe herinneringsplek ingehuldigd onder de naam ‘Le jardin des petits anges’ (De tuin van de engeltjes).

‘Onmetelijk verdriet’

Maître Corinne Serfati, de advocaat van de familie van een van de slachtoffers: “Voor deze families is elke dag moeilijk en herdenkingsdagen zijn buitengewoon pijnlijk. Het is absoluut noodzakelijk dat we een datum voor het proces hebben, ook al zal het erg pijnlijk zijn.”

De verschillende partijen wachten nu op de behandeling door de rechtbank, die waarschijnlijk in de eerste helft van volgend jaar zal plaatsvinden in Marseille.

Doodslag en letsel door roekeloosheid

Naar verluidt gingen de slagbomen van de spoorwegovergang al naar beneden toen de buschauffeur het spoor overstak. De vrouwelijke chauffeur van de schoolbus is aangeklaagd voor doodslag en onvrijwillig letsel door roekeloosheid. Voor deze feiten riskeert ze maximaal zeven jaar gevangenisstraf en een boete van 100.000 euro.

De arts van de bestuurder wordt niet vervolgd. Hij zou de bestuurder zeven jaar lang slaappillen hebben voorgeschreven, terwijl de behandeling niet langer dan vier weken mocht duren.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

1 reactie op “Buschauffeur ernstig spoorongeluk Frankrijk begin 2022 voor rechter”

Pieter Michiels|14.12.21|10:32

Het meest verbijsterende was wel dat door de eindeloze duur van het onderzoek de spoorlijn 2 jaar (!) gesloten was, waarbij de schuldvraag steeds bij de spoorwegen lag: onoverzichtelijke overweg, vertraging van de trein waardoor de bestuurster van de schoolbus geen trein verwacht zou hebben op haar vaste rijtijd….

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.