SGM-sprinter NS maakt laatste rit

SpoorProTV: nieuw OV-knooppunt Nieuwegein en laatste rit SGM

Bron: https://www.youtube.com/watch?v=8aAVzEfG7Go

In de uitzending van SpoorProTV is woensdag aandacht voor het nieuwe OV-knooppunt van Nieuwegein. In dit project verrijst er een nieuw tramstation en wordt de huidige trambaan vernieuwd en opgeschoven. Deze werkzaamheden maken het mogelijk om de SUNIJ-lijn en de Uithoflijn volgend voorjaar aan elkaar te koppelen, waardoor meer reizigers van deze tramverbinding kunnen profiteren. 

Projectmanager Felix Paleari bij de provincie Utrecht en omgevingsmanager Franke Smidstra van Dura Vermeer geven in een studiogesprek een toelichting op het project.

Toekomstige reizigersgroei

Het centrum van Nieuwegein krijgt er zo’n 450 nieuwe woningen bij. Om de toekomstige reizigersgroei op te vangen en de uitstraling van het centrum te verbeteren komt er een nieuwe OV-terminal. In januari volgend jaar wordt gestart met de vernieuwing van de trambaan en de aanleg van een nieuwe tramhalte. In 2025 komt er ook een nieuw busstation bij.

Verder is in de uitzending een van de laatste ritten van de SGM-Sprinter van NS te zien, die na 46 jaar dienst te hebben gedaan van het Nederlandse spoor verdwijnt. In 2019 is de ontmanteling van de eerste SMG’s gestart en na deze week volgt de rest. Een groot deel van de onderdelen wordt gerecycled.

In navolging van de trams op de Bikinilijn heeft stadsvervoerder HTM nu ook een kersttram met woordgrappen. In een timelapse wordt de transformatie van deze tram getoond. De HTM kersttram rijdt op lijn 16 tussen Statenkwartier en Wateringseveld.

SpoorProTV

SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorProTV en de LinkedIn-pagina van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen verschijnen er regelmatig nieuwe video’s. Klik daarom op ‘abonneren’ om niks te missen.

Lees ook:

Banner SpoorProTV groot

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.