31 hybride Mireo Plus B-treinen voor metropoolregio Berlijn-Brandenburg

Vervoerder Niederbarnimer Eisenbahn (NEB) heeft voor de het VBB-netwerk in de metropoolregio Berlijn-Brandenburg 31 elektrische Mireo Plus B-treinen besteld bij Siemens Mobility. De treinen moeten tegen het einde van 2024 gaan rijden.

Op de lijnen rijden nu nog dieseltreinen. Met de switch naar de elektrische exemplaren van Siemens zal op jaarbasis naar schatting zo’n 4,4 miljoen liter brandstof worden bespaard. Daarnaast wordt er per jaar ongeveer 11.500 ton aan CO2-uitstoot weggenomen.

Hybride trein

De elektrische Mireo Plus B-treinen hebben batterijen aan boord, waardoor ze op plekken waar geen bovenleiding ook gewoon kunnen rijden. Op dergelijke stukken ligt het rijbereik van de treinen op ruim 90 kilometer.

De nieuwe treinen hebben 128 zitplaatsen, terwijl er tevens 12 plekken zijn gecreëerd voor fietsen, rolstoelen en kinderwagens. Reizigers hebben dadelijk de beschikking over WiFi, ongeveer 60 stopcontacten en USB-oplaadpunten.

De Mireo Plus B-treinen zullen onder meer ingezet worden op de lijnen Berlin Ostkreuz – Oranienburg – Templin Stadt, Berlin-Lichtenberg – Müncheberg en Berlin-Lichtenberg – Müncheberg.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.