Papieren spoorboekje

Papieren spoorboekje na jaar pauze weer te koop

Papieren spoorboekje

Het papieren spoorboekje is na een jaar terug van weggeweest. Sinds maandag is het online te bestellen, meldt reizigersorganisatie Rover die het boekje samen met Treinreiziger uitgeeft.

Op 12 december gaat de nieuwe dienstregeling in en krijgen reizigers te maken met de grootste wijziging sinds 2017. Op meerdere trajecten gaan extra treinen rijden. Zo komen er op drie verbindingen nieuwe ‘tienminutentreinen’ waar nu nog elk kwartier een trein rijdt. Er rijden straks meer treinen dan ooit in Nederland, maar het spoorboekje is volgens Rover aanmerkelijk dunner geworden. Dat komt door een nieuwe opzet van de tabellen.

Meer service-informatie voor reizigers

Het spoorboekje biedt naast de gewijzigde dienstregeling meer service-informatie voor reizigers dan de vorige edities. Denk daarbij bijvoorbeeld aan informatie over de regeling voor geld terug bij vertraging en een actueel overzicht van prijzen van abonnementen en tickets.

Reizigersvereniging Rover en Treinreiziger.nl geven het spoorboekje sinds 2013 uit. NS stopte 11 jaar geleden met de uitgave ervan. Omdat er toch behoefte aan was bij reizigers zijn Treinreiziger.nl en Rover in 2013 begonnen met de jaarlijkse uitgave. Dit is alweer de 9e editie die de beide organisaties samen op de markt brengen, dit jaar voor het eerst samen met Treinposities.nl. Vorig jaar verscheen het spoorboekje in verband met corona niet.

Het boekje is online te koop via OVshop.nl en kost 11,95 euro exclusief verzendkosten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.