Kat Noortje in de armen van een NS-conducteur

Poes Noortje werd door twee treinen aangereden, maar leeft nog

Bron: NS

Een kat heeft negen levens, luidt het bekende gezegde. Poes Noortje lijkt hiervan het levende bewijs. Ze werd in oktober geraakt door een trein, en vervolgens door een andere trein overreden. Maar heel wonderlijk, ze leeft nog. Een conducteur heeft haar van het spoor gehaald, schrijft NS.

‘Daar lag ze dan, midden op het spoor. Rustig voor zich uit te staren’, beschrijft hoofdconducteur Renske. ‘Niet per se het beeld dat je verwacht als er net een trein over je heen is gedenderd.’ Machinist Erik en hoofdconducteur Renske kregen bericht van de treindienstleider: de trein ervoor had een kat op het spoor gespot. Met lood in hun schoenen gingen ze het spoor op, om te zien hoe het beestje er aan toe was.

Tot haar grote opluchting, zag de hoofdconducteur dat de kat nog leefde. Ze haalde haar van het spoor, wikkelde de poes in een sjaal en bracht haar naar station Alkmaar waar de dierenambulance klaar stond om haar op te vangen.

De poes die bleef leven

Noortje was aangereden door een trein, waarna ze midden op de rails was gaan liggen, toen een tweede trein over haar heen denderde. Ze lag zo laag dat ze niet werd geraakt, waarschijnlijk verstijfd van de schrik. De machinist en hoofdconducteur van de derde trein waren op de hoogte gesteld van de kat op het spoor.

Eenmaal door Renske opgetild leek Noortje wakker te schrikken, volgens Renske. In de trein kroop ze dicht tegen haar aan. Noortje had wat bloed bij haar oog en bij haar neusje, maar zag niet extreem gehavend uit.  Af en toe voelde ze hoe Noortje onder de sjaal ging verzitten. Dat gaf haar hoop op een goede afloop.

Noortje moet een oog missen

Bij station Alkmaar werd de poes opgevangen door de dierenambulance, die haar meteen naar de dierenarts bracht. Ze bleek een schedelbasisfractuur te hebben en het oogje waar bloed op zat werd naar buiten gedrukt en moest worden weggehaald.

Toch maakt Noortje het naar omstandigheden erg goed, schrijft de dierenbescherming. Ze is herenigd met haar baasje, die erg geschrokken, maar vooral ook opgelucht was.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , , , , ,

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.