Avelia Horizon Alstom

TGV Avelia Horizon van Alstom wint Duitse design award

De hogesnelheidstrein TGV Avelia Horizon van de Franse treinfabrikant Alstom heeft de ‘German Design Award’ gewonnen, een prestigieuze Duitse ontwerpprijs. 

De German Design Award is een prestigieuze, internationale architectuur en design award die jaarlijks uitgereikt wordt door de German Design Council. Er zijn verschillende categorieën. De TGV Avelia Horizon valt in de categorie ‘Excellent Product Design Aviation, Maritime and Railway’.

Lager energieverbruik en onderhoudskosten

De Avelia Horizon heeft twee compacte tractiemotoren met een beperkte lengte en gelede dubbeldeksrijtuigen, die modulair in te richten zijn. Het ontwerp zorgt voor 20 procent meer ruimte voor passagiers, waardoor de trein tot 740 passagiers kan vervoeren. De hogesnelheidstrein heeft een maximumsnelheid van 350 kilometer per uur.

De jury omschrijft de de TGV Avelia Horizon als ‘echte innovatie sinds de komst van de ‘Duplex’ 25 jaar geleden. “Deze TGV biedt aanzienlijke verbeteringen op het gebied van economie en passagierscomfort.” Zo zou het energieverbruik 20 procent lager liggen en de onderhoudskosten 30 procent lager uitvallen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.