Gestrande reizigers op station Euston, foto: ANP

Treinverkeer vanuit Londen naar klimaattop in Glasgow hervat

Foto: ANP, voor éénmalig gebruik!

Network Rail meldt maandagochtend rond 8.00 uur dat er weer treinen van en naar London Euston Station kunnen rijden. Door een omgewaaide boom op het spoor tussen Londen en Glasgow was zondag de enige directe treinverbinding tussen de twee Britse steden geblokkeerd. Honderden afgevaardigden, journalisten en anderen die naar de VN-klimaatconferentie in het Schotse Glasgow willen reizen, konden daardoor niet uit Londen vertrekken. 

Een aantal van hen verklaarden vluchten te hebben geboekt om Glasgow op tijd te kunnen bereiken. Klimaatjournalist Cecelia Keating meldde zondag op Twitter dat “honderden afgevaardigden van een klimaatconferentie vastzitten in Euston, omdat de Britse infrastructuur gewoon niet bestand is tegen klimaatverandering”.

Boom kwam op bovenleiding terecht

De boom viel door storm op een bovenleiding in Northamptonshire in Centraal-Engeland, aldus de spoorbeheerder. Nadat de boom werd weggehaald kon er een begin worden gemaakt met de herstelwerkzaamheden. Deze werkzaamheden zijn ook zondagnacht doorgegaan, waardoor het traject pas maandagochtend vroeg weer in gebruik kon worden genomen. Avanti West Coast, het bedrijf dat de lijn exploiteert, zei zondag op Twitter reizigers via een andere route te vervoeren.

Veel klimaatactivisten kozen ervoor om met de trein naar de COP26-top te gaan. De Zweedse activiste Greta Thunberg arriveerde zaterdag per trein in de Schotse stad. Een speciale klimaattrein vanuit Nederland met circa vijfhonderd mensen kwam ook zaterdag aan in Glasgow, waar de twee weken durende conferentie zondag is begonnen.

Bron: MvG/ANP

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.