Kinderen en oudere vrouw in de nachttrein naar Praag

Dienstregeling eerste slaaptreinen GreenCityTrip goed verlopen

De eerste GreenCityTrip-slaaptreinen zijn de afgelopen weken vertrokken naar Venetië en Praag. Dat is tot nu toe goed verlopen, meldt directeur Maarten Bastian. Alle ritten zijn volgeboekt. Vooral tussenstop Innsbruck blijkt populair.

Op 15 oktober vertrok de eerste rit naar Praag, vanaf station Breda. 19 oktober deed de slaaptrein de bestemming Venetië aan. De treinen, die zijn uitgerust met bedden, bieden ruimte voor zevenhonderd passagiers en zijn helemaal volgeboekt, zegt Bastian. “Toen we de website eind juli lanceerden, zagen wij nog wat terughoudendheid bij de mensen. Wij vermoeden dat dat te maken heeft met de coronacrisis.”

Jongeren, gezinnen en senioren

In september keerde het tij. “Toen ging het hard met het aantal passagiers. We zien dat ons aanbod erg wordt gewaardeerd.” De treinen van GreenCityTrip trekken een breed scala aan passagiers, van gezinnen met jonge kinderen, tot jongeren en senioren. Vooral achttienplussers gaan met de nachttrein naar hun vakantiebestemming of als studiereis, in plaats van het vliegtuig. “Het valt ons op dat zij het vooral voor het milieu doen.” Senioren kennen de nachttrein nog van vroeger.

Ondanks het winterseizoen, zijn de nachttreinen dus in trek. “We hebben wel grote passagiersaantallen nodig om dit mogelijk te maken. Ook kostte het inspanningen om het product bekend te maken”, aldus Bastian. Jongeren hebben volgens hem nog geen idee van een nachttrein. Zij moeten volgens hem not “echt kennismaken met deze manier van reizen”.

Innsbruck

De treinen zijn de afgelopen weken volgens dienstregeling vertrokken en volgens Bastian hebben zich geen bijzonderheden voorgedaan. Onderweg naar Venetië stopt de trein ook in Innsbruck en in Verona. “Vooral Innsbruck wint aan populariteit”, zegt Bastian. Het plan is om in de toekomst daar nog een aantal bestemmingen aan toe te voegen, zoals Kopenhagen, Göteborg, Bologna en Florence.

SpoorPro maakte een videoverslag van het vertrek van de eerste nachttrein naar Praag:

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

1 reactie op “Dienstregeling eerste slaaptreinen GreenCityTrip goed verlopen”

Jan-Willem Tinselboer|29.10.21|20:45

woensdagavond 27 oktober per IC Schiedam – Schiphol – Utrecht – ‘s-Hertogenbosch
Utrecht spoor 18 aankomst 21.18, vertrek 21.24
te Utrecht: naar Venetie, spoor 19, vertrek 21.03 aangekondigd met + 20 minuten; MRCE-eloc, 2 x WL type P, veel ligrijtuigen
IC den Helder – Amsterdam – Utrecht – Nijmegen moet uitwijken naar spoor 15, opnieuw gaat de overstap naar Eindhoven – Limburg verloren
trap af, tunnel door, trap op: slechte verdeling van de reizigers over de rijtuigen
waarom die borstklopperij?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.