Foto: Jan Willem Klein Horstman

Aanrijding tussen trein en vrachtwagen op overweg in Wierden

Een aanrijding tussen een trein en een vrachtwagen op een spoorwegovergang in Wierden, heeft er zondagochtend voor gezorgd dat er twee uur lang geen treinverkeer mogelijk was tussen Deventer en Almelo. Rond half elf kon het treinverkeer weer worden hervat, meldt spoorbeheerder ProRail.

Treinreizigers zijn door het ambulancepersoneel onderzocht. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt, melden AS Media en ProRail. De aanrijding vond rond acht uur plaats op een beveiligde spoorwegovergang op de Nijverdalsestraat in Wierden. Hulpdiensten, waaronder de brandweer en ProRail, waren snel ter plaatse. Na het ongeluk lagen er brokstukken op het spoor, die later zijn verwijderd.

Volgens een woordvoerder van ProRail zou het ongeluk zijn veroorzaakt doordat een vrachtwagenchauffeur tussen de slagbomen door probeerde te slalommen. Het treinverkeer tussen Deventer en Wierden is stilgelegd en de treinreizigers hebben met een bus hun reis voortgezet.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Hendriëlle de Groot

3 reacties op “Aanrijding tussen trein en vrachtwagen op overweg in Wierden”

asierts|25.10.21|09:35

Twee uur geen treinen! Absurd voor een incident waarbij slechts schampschade is. Zoiets dient véél sneller afgehandeld te worden. Op de snelweg kan het ook, dus waarom niet op het spoor?

Marc Busio|25.10.21|10:36

Inderdaad. Maar iedereen moet natuurlijk zijn ‘dingetje’ doen, zoals dat in het ‘protocolletje’ staat en er zoveel mogelijk mensen op die manier hun ‘boterhammetje’ kunnen verdienen.

dickdrenth52@gmail.com|25.10.21|11:01

Alles vastgelegd in protocollen en buiten de kaders denken is er niet meer bij. Praktisch denken is helemaal verboden denk ik. Als de hulpverlenings geest uit de fles is krijg je die er niet meer in terug.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aanrijding tussen trein en vrachtwagen op overweg in Wierden | SpoorPro.nl
Foto: Jan Willem Klein Horstman

Aanrijding tussen trein en vrachtwagen op overweg in Wierden

Een aanrijding tussen een trein en een vrachtwagen op een spoorwegovergang in Wierden, heeft er zondagochtend voor gezorgd dat er twee uur lang geen treinverkeer mogelijk was tussen Deventer en Almelo. Rond half elf kon het treinverkeer weer worden hervat, meldt spoorbeheerder ProRail.

Treinreizigers zijn door het ambulancepersoneel onderzocht. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt, melden AS Media en ProRail. De aanrijding vond rond acht uur plaats op een beveiligde spoorwegovergang op de Nijverdalsestraat in Wierden. Hulpdiensten, waaronder de brandweer en ProRail, waren snel ter plaatse. Na het ongeluk lagen er brokstukken op het spoor, die later zijn verwijderd.

Volgens een woordvoerder van ProRail zou het ongeluk zijn veroorzaakt doordat een vrachtwagenchauffeur tussen de slagbomen door probeerde te slalommen. Het treinverkeer tussen Deventer en Wierden is stilgelegd en de treinreizigers hebben met een bus hun reis voortgezet.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Hendriëlle de Groot

3 reacties op “Aanrijding tussen trein en vrachtwagen op overweg in Wierden”

asierts|25.10.21|09:35

Twee uur geen treinen! Absurd voor een incident waarbij slechts schampschade is. Zoiets dient véél sneller afgehandeld te worden. Op de snelweg kan het ook, dus waarom niet op het spoor?

Marc Busio|25.10.21|10:36

Inderdaad. Maar iedereen moet natuurlijk zijn ‘dingetje’ doen, zoals dat in het ‘protocolletje’ staat en er zoveel mogelijk mensen op die manier hun ‘boterhammetje’ kunnen verdienen.

dickdrenth52@gmail.com|25.10.21|11:01

Alles vastgelegd in protocollen en buiten de kaders denken is er niet meer bij. Praktisch denken is helemaal verboden denk ik. Als de hulpverlenings geest uit de fles is krijg je die er niet meer in terug.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.