Een man overlijdt na een aanrijding met een tram in Den Haag, foto: ANP

Drie jongeren opgepakt na overlijden man door aanrijding tram

De politie heeft drie jongeren aangehouden in verband met het overlijden van een man die maandag onder een tram terechtkwam in Den Haag. Het slachtoffer zou mogelijk voor de tram zijn geduwd, zo zeiden getuigen tegen lokale media.

Een 15-jarige jongen uit Den Haag meldde zichzelf vrijwillig in de loop van maandagavond bij de politie. Dinsdagochtend volgden twee jongens van 15 en 18 jaar, ook beiden uit Den Haag, zijn voorbeeld. Het slachtoffer is een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij overleed nadat hij rond 21.00 uur op de Rijswijkse Landingslaan in de Haagse wijk Ypenburg onder een tram was gekomen.

Bestuurder van de tram opgevangen

Getuigen verklaarden dat er mogelijk drie personen betrokken waren bij het incident, allen gekleed in donkere truien met witte letters op de rug. Zij zouden weg zijn gelopen in de richting van de Anthony Fokkersingel. Mensen in de omgeving werden opgeroepen uit te kijken naar de drie, de politie sprak met getuigen en bekeek camerabeelden. Op de plek van het incident heeft de politie tot ongeveer 04.00 uur onderzoek gedaan.

De bestuurder van de tram is opgevangen door de politie en door personeel van het Haagse vervoersbedrijf HTM. Ook andere getuigen die behoefte hebben aan slachtofferhulp kunnen zich melden bij het politiebureau Leidschenveen-Ypenburg. De politie spreekt ook graag mensen die meer informatie hebben over het incident.

De verdachten zitten in volledige beperkingen, wat inhoudt dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

Bron: ANP

Lees ook:

Man overlijdt na aanrijding met tram, politie zoekt ooggetuigen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.