stadler_flirt_sbb_flottenuebersicht

Stadler in beroep tegen besluit ÖBB om intrekking gegund contract

Flirt Deutsche Bahn

Oostenrijkse spoorvervoerder ÖBB gaat de productie en levering van maximaal 186 dubbeldekkertreinen opnieuw aanbesteden. Stadler, dat het contract daarvoor aanvankelijk in de tas had, heeft aangekondigd tegen het besluit in beroep te zullen gaan.

Het toekenningsbesluit werd vorige maand nietig verklaard door de Oostenrijkse federale rechtbank. Er zouden procedurele fouten zijn gemaakt. De zaak kwam aan het rollen door concurrent Alstom, dat in een eerdere fase al uitgesloten was van de procedure. ÖBB ziet zich vanwege de zaak genoodzaakt het gegunde contract alsnog in te trekken en de aanbesteding opnieuw te doen.

Elektronische handtekening

Stadler laat weten zich van geen kwaad bewust te zijn en meldt dat de elektronische handtekening, het punt waarover de rechter gevallen is, al “honderden keren is gebruikt” en onder “tal van ondertekende aanbestedingen” heeft gestaan, waaronder bij ÖBB. Stadler zegt dat de handtekening bovendien voldoet aan de eisen van de Oostenrijkse aanbestedingswet.

De Zwitserse fabrikant van rollend materieel zegt het te betreuren dat ÖBB tot een nieuwe aanbesteding is overgegaan in plaats van de de vermeende fout te corrigeren. Dat zou volgens Stadler beter zijn geweest voor alle betrokken, waaronder ÖBB zelf, omdat het dan tijdig de beschikking zou hebben gehad over nieuwe treinstellen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Stadler in beroep tegen besluit ÖBB om intrekking gegund contract | SpoorPro.nl
stadler_flirt_sbb_flottenuebersicht

Stadler in beroep tegen besluit ÖBB om intrekking gegund contract

Flirt Deutsche Bahn

Oostenrijkse spoorvervoerder ÖBB gaat de productie en levering van maximaal 186 dubbeldekkertreinen opnieuw aanbesteden. Stadler, dat het contract daarvoor aanvankelijk in de tas had, heeft aangekondigd tegen het besluit in beroep te zullen gaan.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is chef redactie van SpoorPro en de RailTech-titels.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.