SpoorProTV: innovatiemarkt CEE en uitkomsten pilot dwarsligger faunapassage

Innovatiemarkt Railforum Connecting Europe Express

De internationale gelegenheidstrein Connecting Europe Express (CEE) deed de afgelopen dagen station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal aan. Net als andere Europese landen organiseerde Nederland diverse activiteiten rondom de aankomst van de trein, waaronder een innovatiemarkt over het spoor. De videoreportage hiervan is woensdag te zien bij SpoorProTV.  

De innovatiemarkt, georganiseerd door kennisnetwerk Railforum, werd afgelopen zondag in de Koninklijke Wachtkamer op Amsterdam Centraal gehouden. Diverse railbedrijven demonstreerden daar oplossingen die het spoor nog duurzamer maken. In de videoreportage komen NS-directeur Marjan Rintel, operationeel directeur Ans Rietstra, directeur Corina de Jongh van Railforum, directeur Edwin Aerts van Alom en consultant Marleen van de Kerkhof van Dual Inventive aan het woord.

Uitkomsten van de pilot met de Dwarsligger Faunapassage

Twee jaar lang werden bij natuurgebied het Naardermeer beelden vastgelegd van dieren die gebruikmaakten van een Dwarsligger Faunapassage onder het spoor. Uit een analyse van ingenieursbureau Movares, bedenker van de innovatie, blijkt dat veel meer dieren de oversteekplaats gebruiken dan eerder verwacht. Jelte Bos, Senior Consultant Infrastructuur en Spoorwegtechiek, vertelt over de uitkomsten van het onderzoek en hoe het vervolg van het project eruitziet.

Boommarter

SpoorProTV

SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorProTV en de LinkedIn-pagina van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen verschijnen er regelmatig nieuwe video’s. Klik daarom op ‘abonneren’ om niks te missen.

Banner SpoorProTV groot

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

SpoorProTV: innovatiemarkt CEE en uitkomsten pilot dwarsligger faunapassage | SpoorPro.nl

SpoorProTV: innovatiemarkt CEE en uitkomsten pilot dwarsligger faunapassage

Innovatiemarkt Railforum Connecting Europe Express

De internationale gelegenheidstrein Connecting Europe Express (CEE) deed de afgelopen dagen station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal aan. Net als andere Europese landen organiseerde Nederland diverse activiteiten rondom de aankomst van de trein, waaronder een innovatiemarkt over het spoor. De videoreportage hiervan is woensdag te zien bij SpoorProTV.  

De innovatiemarkt, georganiseerd door kennisnetwerk Railforum, werd afgelopen zondag in de Koninklijke Wachtkamer op Amsterdam Centraal gehouden. Diverse railbedrijven demonstreerden daar oplossingen die het spoor nog duurzamer maken. In de videoreportage komen NS-directeur Marjan Rintel, operationeel directeur Ans Rietstra, directeur Corina de Jongh van Railforum, directeur Edwin Aerts van Alom en consultant Marleen van de Kerkhof van Dual Inventive aan het woord.

Uitkomsten van de pilot met de Dwarsligger Faunapassage

Twee jaar lang werden bij natuurgebied het Naardermeer beelden vastgelegd van dieren die gebruikmaakten van een Dwarsligger Faunapassage onder het spoor. Uit een analyse van ingenieursbureau Movares, bedenker van de innovatie, blijkt dat veel meer dieren de oversteekplaats gebruiken dan eerder verwacht. Jelte Bos, Senior Consultant Infrastructuur en Spoorwegtechiek, vertelt over de uitkomsten van het onderzoek en hoe het vervolg van het project eruitziet.

Boommarter

SpoorProTV

SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorProTV en de LinkedIn-pagina van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen verschijnen er regelmatig nieuwe video’s. Klik daarom op ‘abonneren’ om niks te missen.

Banner SpoorProTV groot

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.