Mondkapje in de trein, foto: ANP

SpoorProTV: wat betekenen de coronaversoepelingen voor het OV?

Foto: ANP, voor éénmalig gebruik!

Wat betekenen de versoepelingen van de coronamaatregelen voor mensen die met de trein, tram, metro en bus reizen? Op die vraag geeft voorzitter Pedro Peters van OV-NL woensdag antwoord in SpoorProTV. In de nieuwsuitzending is een samenvatting te zien van de persconferentie van het kabinet, waarna Peters vertelt wat dit voor de reizigers en het OV-personeel betekent. 

Verslaggever Jeroen de Groot spreekt daarnaast in een videoreportage met de RET over het schrappen van metrolijn A deze week. Sinds maandag rijden er geen metro’s meer tussen de stations Graskruid en Vlaardingen West. Volgens de RET zijn er onvoldoende metro’s beschikbaar om een betrouwbare dienstregeling te kunnen rijden. In de video geeft RET antwoord op de vraag hoe het kan dat juist nu het aantal reizigers toeneemt, er metro’s uit dienst worden gehaald.

Terugblik naar SpoorPro Seminar

Verder wordt er in de uitzending teruggeblikt naar het SpoorPro Seminar Trillingen en Geluid dat dinsdag in Jaarbeurs Utrecht plaatsvond. Tijdens het seminar gingen belanghebbenden uit de spoorsector, het ministerie van IenW, gemeenten en omwonenden met elkaar in gesprek. Ook kijken we vooruit naar de Intelligent Rail Summit dat volgende week plaats heeft in het Spaanse Bilbao en wordt gesproken over assetmanagement, Wayside Train Monitoring-systemen en inframonitoring.

SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorProTV en de LinkedIn-pagina van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen verschijnen er regelmatig nieuwe video’s. Klik daarom op ‘abonneren’ om niks te missen.

Banner SpoorProTV groot

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

SpoorProTV: wat betekenen de coronaversoepelingen voor het OV? | SpoorPro.nl
Mondkapje in de trein, foto: ANP

SpoorProTV: wat betekenen de coronaversoepelingen voor het OV?

Foto: ANP, voor éénmalig gebruik!

Wat betekenen de versoepelingen van de coronamaatregelen voor mensen die met de trein, tram, metro en bus reizen? Op die vraag geeft voorzitter Pedro Peters van OV-NL woensdag antwoord in SpoorProTV. In de nieuwsuitzending is een samenvatting te zien van de persconferentie van het kabinet, waarna Peters vertelt wat dit voor de reizigers en het OV-personeel betekent. 

Verslaggever Jeroen de Groot spreekt daarnaast in een videoreportage met de RET over het schrappen van metrolijn A deze week. Sinds maandag rijden er geen metro’s meer tussen de stations Graskruid en Vlaardingen West. Volgens de RET zijn er onvoldoende metro’s beschikbaar om een betrouwbare dienstregeling te kunnen rijden. In de video geeft RET antwoord op de vraag hoe het kan dat juist nu het aantal reizigers toeneemt, er metro’s uit dienst worden gehaald.

Terugblik naar SpoorPro Seminar

Verder wordt er in de uitzending teruggeblikt naar het SpoorPro Seminar Trillingen en Geluid dat dinsdag in Jaarbeurs Utrecht plaatsvond. Tijdens het seminar gingen belanghebbenden uit de spoorsector, het ministerie van IenW, gemeenten en omwonenden met elkaar in gesprek. Ook kijken we vooruit naar de Intelligent Rail Summit dat volgende week plaats heeft in het Spaanse Bilbao en wordt gesproken over assetmanagement, Wayside Train Monitoring-systemen en inframonitoring.

SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorProTV en de LinkedIn-pagina van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen verschijnen er regelmatig nieuwe video’s. Klik daarom op ‘abonneren’ om niks te missen.

Banner SpoorProTV groot

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.