Trans Europ Express bij het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep

Video: Trans Europ Express veilig aangekomen bij transportmuseum

De Trans Europ Express is veilig aangekomen bij het transportmuseum in Nieuw-Vennep. Dat heeft Hans Altena, Railerfgoed Coördinator van Stichting Nederlands Transport Museum maandagmiddag aan SpoorPro laten weten.

De Trans Europ Express (TEE) is maandag naar het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep getransporteerd. De historische trein zou eigenlijk vrijdag al per spoor van Watergraafsmeer naar de werkplaats aan de Zaanstraat worden vervoerd, maar het transport liep afgelopen weekend vertraging op.

De trein is maandagochtend vroeg per spoor van Watergraafsmeer naar de werkplaats aan de Zaanstraat vervoerd, waarbij de trein Amsterdam Centraal passeerde. Op de Zaanstraat in Amsterdam is de trein op diepladers geladen, waarna het voertuig in verschillende delen met vrachtwagens naar het museum in Nieuw-Vennep is gereden.

Trans Europ Express wordt gerestaureerd

In het Nederlands Transport Museum (NTM) wordt de TEE gerestaureerd om de trein weer rijklaar te maken. Voor de restauratie is het museum met fondsenwerving gestart. Gedurende de restauratie zal de trein te bezichtigen zijn bij het museum. De wagon met kop krijgt daarvoor een prominente plek voor het museum.

Bekijk hier de video van het transport van de trein:

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.