Tram GVB in regenboogkleuren voor Pride Amsterdam, foto: GVB

SpoorProTV: hoe zet Trainbow zich in voor diversiteit op de werkvloer?

Trainbow is een lhbti-netwerk dat zich al tien jaar inzet voor diversiteit op de werkvloer in de spoorsector. Voorzitter Sanne Wijnands van de Trainbow-afdeling bij NS vertelt woensdag bij SpoorProTV welke stappen hiervoor de afgelopen jaren zijn gezet.

Deze week is het Amsterdam Pride. NS heeft ter ere van dit evenement Amsterdam Centraal omgekleurd naar regenboogkleuren. Ook hebben vervoerders één tram en diverse bussen laten bestickeren. Pride Amsterdam duurt tot en met 8 augustus en staat in het teken van emancipatie, maatschappelijke acceptatie en een gelijkwaardige positie voor onder meer homo’s, biseksuelen, lesbiennes en transgenders.

Wijnands vertelt in SpoorProTV wat spoorvervoerder NS doet om zich in te zetten voor diversiteit op de werkvloer en om te zorgen dat iedereen een prettige werkplek heeft. Ook vertelt ze over de samenwerking met andere roze netwerkorganisaties in de spoorsector.

Dive-under bij Herfte

Bij Herfte is een dive-under gebouwd, waardoor het ene spoor onder het andere door kan, zodat treinen elkaar vrij kunnen kruisen. Machinist Martend van der Veen van Arriva had enkele weken geleden de eer om als eerste door de nieuwe dive-under te rijden. In de uitzending is een video van ProRail te zien met beelden van zijn eerste rit.

SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal en de Linkedin-pagina van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen verschijnen er regelmatig nieuwe video’s. Klik daarom op ‘abonneren’ om niks te missen.

Banner SpoorProTV groot

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.