European Sleeper, cabine nachttrein

Hoe belandt een metro op een walvisstaart en hoe vordert de nachttrein naar Praag?

Nachttrein-exploitant European Sleeper kondigde in april van dit jaar zijn plannen aan voor een verbinding tussen Amsterdam en Praag. Mede-oprichter Elmer van Buuren vertelt woensdag in de uitzending van SpoorProTV wat de laatste ontwikkelingen zijn rondom de nieuwe treindienst. Hij zal onder meer ingaan op de recentelijke samenwerking met de Belgische onderneming Moonlight Express. 

European Sleeper is van plan om in april 2022 een nachttrein-verbinding te starten tussen Praag en Brussel, waarbij onderweg ook in Dresden, Berlijn en Amsterdam gestopt wordt. Voor de exploitatie is de samenwerking gezocht met spoorvervoerder RegioJet. Vorige week vrijdag tekende European Sleeper daarnaast een samenwerkingsovereenkomst met het Belgische Moonlight Express. Van Buuren vertelt in de uitzending hoe de bedrijven de krachten bundelen.

Perconferentie over metro-ongeluk

Verder in de uitzending een videoverslag van de persconferentie die maandag plaatsvond over het metro-ongeluk vorig jaar in Spijkenisse. Daar reed op 2 november een metro bij station De Akkers door een stootblok heen. Doordat de metro op een kunstwerk van een walvis belandde, werd voorkomen dat de metro uit de baan vloog en naar beneden viel. Tijdens de persconferentie werd het onderzoeksrapport naar het ongeluk gepresenteerd.

Ook is er een korte video te zien van een pop-up store op Leiden Centraal. In deze tijdelijke winkel zijn producten te vinden die zijn gemaakt van gerecycled NS-materiaal. Een medewerker van de winkel legt uit wat er zoal te vinden is.

SpoorProTV

De uitzending van SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal en de Linkedin-pagina van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Wanneer je je abonneert op het YouTube-kanaal, krijg je een melding zodra er nieuwe video’s online staan.

Banner SpoorProTV groot

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.