Treinramp in Ghotki Pakistan, foto: ANP

Dodental treinramp Pakistan opgelopen tot ruim zestig

Het aantal slachtoffers van het treinongeluk in het zuiden van Pakistan is opgelopen tot zeker 63. Er vielen ook tientallen gewonden bij de botsing in het plattelandsdistrict Ghotki in de zuidelijke provincie Sindh. Sommigen van hen zijn in kritieke toestand, dus de vrees is dat het dodental nog verder stijgt.

De eerste trein ontspoorde, waarop treinstellen op het spoor van de andere rijrichting terechtkwamen. Die werden enkele minuten later geramd door de andere trein. Aan boord van beide treinen bevonden zich meer dan duizend reizigers. De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk.

Verwrongen treincoupés

Het was erg moeilijk voor reddingswerkers om, met hulp van het leger, iets te doen voor de slachtoffers in de verwrongen treincoupés. De bergingsactie is inmiddels voltooid en het spoor wordt woensdag weer opengesteld, liet de spoorbeheerder weten. Premier Imran Khan zei geschokt te zijn door het ongeluk. Hij beloofde een grondig onderzoek naar veiligheidsgebreken bij de spoorwegen.

Fatale treinongelukken komen geregeld voor in Pakistan. Het netwerk is in verval als gevolg van corruptie, wanbeheer en gebrek aan investeringen. Ook worden aanslagen gepleegd door separatisten en islamistische militanten.

Lees ook:

Tientallen doden en gewonden bij treinbotsing Pakistan

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.