New York City Subway hervat 24 uurs-dienstregeling

De metro van New York City rijdt met ingang van 17 mei na bijna een jaar weer de gebruikelijke 24 uurs-dienstregeling. De hervatting van de metrodiensten rond de klok volgt op een toename van het aantal reizigers. Vorige maand werden voor het eerst weer meer dan twee miljoen trips per dag geregisseerd.

De beslissing om weer met een 24-uursdienstregeling te rijden valt samen met het besluit van gouverneur Andrew M. Cuomo om enkele coronamaatregelen te versoepelen. “Covid-19 is op zijn retour in New York City en de staat New York, waardoor we onze aandacht kunnen verleggen naar economisch herstel en het ondersteunen van bedrijven. De metro weer rond de klok te laten rijden, hoort daarbij”, aldus Cuomo.

Desinfecteren metrostellen

6 mei vorig jaar werd besloten om de metro’s van 1.00 tot 5.00 uur niet te laten rijden zodat de metrostellen gedesinfecteerd konden worden. Voor mensen met essentiële beroepen zijn het afgelopen jaar extra bussen en deelauto’s ingezet. De schoonmaakwerkzaamheden zullen volgens de lokale transportautoriteit MTA ook bij een 24 uurs-dienstregeling mede op verzoek van de reizigers zo veel mogelijk doorgang vinden.

“Het economisch herstel van de stad is afhankelijk van een goed functionerend openbaar vervoer. Het rond de klok laten rijden van de metro is daar een cruciaal onderdeel van”, zei MTA-topman Patrick Foye eerder deze maand. Voor de coronacrisis lag het aantal trips met de metro op 5,4 miljoen per dag.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

New York City Subway hervat 24 uurs-dienstregeling | SpoorPro.nl

New York City Subway hervat 24 uurs-dienstregeling

De metro van New York City rijdt met ingang van 17 mei na bijna een jaar weer de gebruikelijke 24 uurs-dienstregeling. De hervatting van de metrodiensten rond de klok volgt op een toename van het aantal reizigers. Vorige maand werden voor het eerst weer meer dan twee miljoen trips per dag geregisseerd.

De beslissing om weer met een 24-uursdienstregeling te rijden valt samen met het besluit van gouverneur Andrew M. Cuomo om enkele coronamaatregelen te versoepelen. “Covid-19 is op zijn retour in New York City en de staat New York, waardoor we onze aandacht kunnen verleggen naar economisch herstel en het ondersteunen van bedrijven. De metro weer rond de klok te laten rijden, hoort daarbij”, aldus Cuomo.

Desinfecteren metrostellen

6 mei vorig jaar werd besloten om de metro’s van 1.00 tot 5.00 uur niet te laten rijden zodat de metrostellen gedesinfecteerd konden worden. Voor mensen met essentiële beroepen zijn het afgelopen jaar extra bussen en deelauto’s ingezet. De schoonmaakwerkzaamheden zullen volgens de lokale transportautoriteit MTA ook bij een 24 uurs-dienstregeling mede op verzoek van de reizigers zo veel mogelijk doorgang vinden.

“Het economisch herstel van de stad is afhankelijk van een goed functionerend openbaar vervoer. Het rond de klok laten rijden van de metro is daar een cruciaal onderdeel van”, zei MTA-topman Patrick Foye eerder deze maand. Voor de coronacrisis lag het aantal trips met de metro op 5,4 miljoen per dag.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.