Traxx-locomotief met rijtuigen voor HSL

Alpha Trains waardeert Traxx-locomotieven op met ETCS Baseline 3 Release 2

Alpha Trains laat 77 locomotieven opwaarderen met ETCS-treinapparatuur voor Baseline 3 Release 2 (B3R2), zo meldt de leasemaatschappij voor spoorwegmaterieel. De opwaardeersessie is onderdeel van de vervanging in Nederland het huidige treinbeveiligingssysteem ATB door het European Rail Traffic Management System (ERTMS).

Alpha Trains laat in totaal 55 exemplaren van de Bombardier Traxx 186 onder handen nemen door Alstom/Bombardier Transportation. Daarnaast worden bij Alstom in België nog eens acht exemplaren van de Vossloh G1206 en 14 stuks van de Vossloh G2000 opgewaardeerd.

Upgrade locomotief

Met de upgrade naar ETCS Baseline 3 Release 2 staat de locomotief voortdurend in contact met het spoor. Op die manier kan de machinist van dienst informatie ontvangen over bijvoorbeeld de toegestane snelheid, zonder dat hij of zij daarvoor afhankelijk is van signalen langs het spoor.

Met de modernisering van de locomotieven zet Alpha Rail een nieuwe stap in het faciliteren van een modal shift van vervoer over de weg naar het spoor, zo zegt Alpha Trains Group-topman Shaun Mills in een reactie.

De Bombardier Traxx 186 is gehomologeerd voor gebruik in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk, de Vollsloh-exemplaren voor Nederland en Duitsland. De Traxx rijdt in Nederland onder meer op de HSL-Zuid.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.