South Western Railway

South Western Railway telt aantal passagiers per wagon

De Britse spoorvervoerder South Western Railway (SWR) voert op dit moment een proef uit waarmee met behulp van camera’s en Artificial Intelligence-technologie het reizigers per wagon in treinen wordt geteld. Het spoorbedrijf wil deze gegevens realtime aan reizigers beschikbaar stellen via zijn app en website. Zij kunnen op basis van deze gegevens beoordelen of het druk is in de trein en of het mogelijk is om voldoende afstand te bewaren. 

SWR voerde onlangs een succesvolle proef uit met een nieuw systeem dat via AI capaciteitsinformatie beschikbaar stelt. Het systeem maakt gebruik van ingebouwde CCTV-camera’s om het aantal passagiers op ieder gewenst moment te tellen. Volgens het bedrijf is de anonimiteit van het systeem, dat momenteel wordt beproefd, gegarandeerd.

Proef

Het systeem wordt op dit moment getest op de Desiro-treinen die op het traject van Londen naar Basingstoke, Portsmouth, Southampton en Weymouth rijden. Bij goed verloop van de pilot wil SWR het systeem uiteindelijk netwerkbreed uitrollen.

De proef komt op een moment dat de reisbeperkingen in het Verenigd Koninkrijk afnemen en de spoorsector zijn best doet om reizigers te stimuleren weer met de trein te reizen. SWR hoopt dat de nieuwe technologie klanten helpt om afstand te bewaren en drukte te mijden. Het project betreft een samenwerking tussen SWR, AI-technologiebedrijf PoS Insights en telecombedrijf Icomera.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.