Carris tramlijn 15 in Lissabon

CAF gaat nieuwe trams leveren voor lijn 15 in Lissabon

De Spaanse fabrikant CAF heeft de aanbesteding voor nieuwe trams van het stadsbestuur van Lissabon gewonnen. CAF gaan trams leveren voor lijn 15, die reizigers langs belangrijke toeristische hotspots voert.

Met het contract is naar verluidt een bedrag gemoeid van 43 miljoen euro. Voor dat bedrag gaat CAF lagevloertrams leveren, bestaande uit vijf modules voor een totale lengte van 28,5 meter. De topsnelheid van het voertuig is 70 kilometer per uur.

Urbos-trams

De trams van het type Urbos zijn alvast geschikt gemaakt voor de toekomstige installatie van accupakketten, zodat de tram ook op plekken kan komen waar geen bovenleiding is. In Birmingham, Luxemburg, Sevilla en Utrecht rijden al dergelijke trams.

Halverwege de jaren negentig leverde CAF ook al eens trams voor Lijn 15 in Lissabon. De nieuwe exemplaren komen het bestaande materieel versterken. De lijn voert reizigers van Praça da Figueira in het toeristische centrum van de stad langs enkele bezienswaardigheden, waaronder de Toren van Belém.

Het is niet bekend wanneer de eerste trams gaan rijden.

Lees meer:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.