RegioJet European Sleeper nachttrein

SpoorProTV: interview met European Sleeper-oprichter en nieuwe WINK-treinen Arriva

Mede-oprichter Elmer van Buuren van European Sleeper is woensdag te gast in de nieuwsuitzending van SpoorProTV. European Sleeper is een Nederlandse startup die in april 2022 een nachttrein-verbinding start tussen Brussel, Antwerpen, Roosendaal, Rotterdam, Amsterdam, Hannover, Berlijn, Dresden, Bad Schandau, Děčín, Ústí nad Labem en Praag. Van Buuren vertelt in de uitzending wat er zoal komt kijken bij de totstandkoming van een nachttreinverbinding.

European Sleeper werkt in dit project samen met de Tsjechische vervoerder RegioJet die zijn treinmaterieel hiervoor beschikbaar stelt. Het geplande vertrek in Praag is aan het begin van de avond, zodat de nachttrein in de ochtend in Brussel arriveert.

Testrit met WINK-trein

Verder in de uitzending een videoverslag van een exclusieve testrit met een van de nieuwe WINK-treinen van Arriva. Die zijn afgelopen maandag in de dienstregeling gaan rijden, maar SpoorPro mocht vorige week al meerijden. Milfred Hart, directeur Arriva Regio Noord, vertelt waarom er voor deze duurzame treinen is gekozen.

Marten Feenstra, vendormanager van Arriva legt uit hoe de hybride treinen zijn opgebouwd. De nieuwe WINK’s (Wandelbarer Innovativer Nahverkehrs-Kurzzug) zijn gebouwd door de Zwitserse fabrikant Stadler en rijden op HVO-brandstof. Daarnaast zijn ze uitgerust met een PowerPack voorzien van een brandstofmotor en batterijen om energie op te slaan die vrijkomt tijdens het remmen, maar ook een pantograaf.

WINK-treinen Arriva

Vervanging treindetectie Havenspoorlijn

Ingenieursadviesbureau Sweco heeft vorig jaar een aanbesteding gewonnen om het treindetectiesysteem op de gehele Havenspoorlijn te vervangen. Deze opdracht is de eerste grootschalige toepassing van een nieuw type assentellers in Nederland. Onder anderen projectmanager Ben van Hooijdonk van ProRail en projectleider Erik ter Brake van Sweco geven tekst en uitleg hierover.

SpoorProTV

De live-uitzending van SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen publiceren we relevante spoorvideo’s en -reportages. Wanneer je je abonneert op ons kanaal, krijg je een melding zodra er nieuwe video’s online staan.

Banner SpoorProTV groot

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

SpoorProTV: interview met European Sleeper-oprichter en nieuwe WINK-treinen Arriva | SpoorPro.nl
RegioJet European Sleeper nachttrein

SpoorProTV: interview met European Sleeper-oprichter en nieuwe WINK-treinen Arriva

Mede-oprichter Elmer van Buuren van European Sleeper is woensdag te gast in de nieuwsuitzending van SpoorProTV. European Sleeper is een Nederlandse startup die in april 2022 een nachttrein-verbinding start tussen Brussel, Antwerpen, Roosendaal, Rotterdam, Amsterdam, Hannover, Berlijn, Dresden, Bad Schandau, Děčín, Ústí nad Labem en Praag. Van Buuren vertelt in de uitzending wat er zoal komt kijken bij de totstandkoming van een nachttreinverbinding.

European Sleeper werkt in dit project samen met de Tsjechische vervoerder RegioJet die zijn treinmaterieel hiervoor beschikbaar stelt. Het geplande vertrek in Praag is aan het begin van de avond, zodat de nachttrein in de ochtend in Brussel arriveert.

Testrit met WINK-trein

Verder in de uitzending een videoverslag van een exclusieve testrit met een van de nieuwe WINK-treinen van Arriva. Die zijn afgelopen maandag in de dienstregeling gaan rijden, maar SpoorPro mocht vorige week al meerijden. Milfred Hart, directeur Arriva Regio Noord, vertelt waarom er voor deze duurzame treinen is gekozen.

Marten Feenstra, vendormanager van Arriva legt uit hoe de hybride treinen zijn opgebouwd. De nieuwe WINK’s (Wandelbarer Innovativer Nahverkehrs-Kurzzug) zijn gebouwd door de Zwitserse fabrikant Stadler en rijden op HVO-brandstof. Daarnaast zijn ze uitgerust met een PowerPack voorzien van een brandstofmotor en batterijen om energie op te slaan die vrijkomt tijdens het remmen, maar ook een pantograaf.

WINK-treinen Arriva

Vervanging treindetectie Havenspoorlijn

Ingenieursadviesbureau Sweco heeft vorig jaar een aanbesteding gewonnen om het treindetectiesysteem op de gehele Havenspoorlijn te vervangen. Deze opdracht is de eerste grootschalige toepassing van een nieuw type assentellers in Nederland. Onder anderen projectmanager Ben van Hooijdonk van ProRail en projectleider Erik ter Brake van Sweco geven tekst en uitleg hierover.

SpoorProTV

De live-uitzending van SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen publiceren we relevante spoorvideo’s en -reportages. Wanneer je je abonneert op ons kanaal, krijg je een melding zodra er nieuwe video’s online staan.

Banner SpoorProTV groot

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.