Louis Lammertyn en Louis De Jaeger van de Moonlight Express

Belgische ondernemers starten nachttrein tussen Brussel en Berlijn

Louis Lammertyn en Louis De Jaeger van de Moonlight Express

Twee Belgische ondernemers starten vanaf april 2022 de nachttrein-verbinding Moonlight Express tussen Brussel, Luik en Berlijn. Initiatiefnemers Louis Lammertyn en Louis De Jaeger hebben daarnaast plannen om België te verbinden met het zuiden van Frankrijk en de Spaanse stad Barcelona.

Het vertrek is vanuit Brussel is om 20.00 uur ’s avonds en de trein komt om 9.00 uur ’s ochtends aan in Berlijn aan. Daarmee is de reistijd in totaal 13 uur. Met de nieuwe internationale nachttrein-verbinding kan Brussel volgens de ondernemers verder uitgroeien als internationale treinhub met verschillende aanbieders.

Lammertyn en De Jaeger zijn twee jonge Belgische ondernemers die graag reizen. De laatste jaren begon het aan hen te knagen dat hun manier van reizen “niet in overeenstemming was met hun ecologisch engagement”. Lammertyn en De Jaeger zijn consultants op het gebied van duurzaamheid. De Jaeger met betrekking tot landbouw en Lammertyn op het gebied van transport en hernieuwbare energie. “Ik heb enkele jaren herstructureringsprojecten gedaan in de luchtvaartindustrie”, vertelt Lammertyn. “Ik heb vooral gezien aan welk tempo we de aarde aan het vernielen zijn door onze manier van reizen.”

De initiatiefnemers begrijpen tegelijkertijd dat mensen er graag op uit willen gaan en dit ook zullen blijven doen, zeker na de coronapandemie. De Jaeger: “De trein biedt een geweldig alternatief voor mensen die met een gerust geweten willen reizen en het mag vooral niet saai zijn. In plaats van puur te concurreren op snelheid of prijs voor transport van A naar B, zetten we in op betaalbare en kwaliteitsvolle reistijd.”

Moonlight Express

Moonlight Express

De ondernemers hebben Moonlight Express een jaar geleden opgericht om ‘magische reiservaringen’ te creëren met de nachttrein. De Jaeger: “Wij zien een nachttrein eigenlijk als teletijdmachine. Een stressvrije reis begint vanaf het moment dat de reiziger opstapt. Hij of zij krijgt een aperitiefje, kan iets lekkers lokaal en gezond eten en krijgt de kans om leuke mensen te ontmoeten in eigen coupé of de barwagon. Je kan veilig en comfortabel slapen in een echt bed en je komt uitgerust aan.”

“Een project van deze omvang vraagt best wel wat voorbereiding, maar we zijn blij dat we dit bedrijf na meer dan een jaar gesprekken voeren met verschillende Duitse en Belgische partners verder op de rails kunnen zetten”, zegt Lammertyn.

De nachttrein-verbinding tussen Brussel en Berlijn via Luik start vanaf april 2022. Ticketprijzen voor een bed in een gedeelde coupé in de Moonlight Express starten vanaf 49 euro per persoon.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.