Belgische vervoerder De Lijn zet voor het eerst nieuwe kusttram in

De Lijn heeft afgelopen paasweekend voor het eerst gebruikgemaakt van de nieuwe kusttram op het traject tussen Westende en Oostende. De kusttram is van het type Urbos 100.

De nieuwe kusttram draait vooralsnog mee als aanvulling op het bestaande materieel, dat inmiddels zo’n 40 jaar oud is. Vanaf aanstaande zomer worden uitsluitend nog de nieuwe Urbos 100-exemplaren ingezet.

In juni 2020 nam De Lijn de CAF-kustram in ontvangst. Het was de eerste van in totaal 48 lagevloertrams die de komende anderhalf jaar uitgeleverd zullen worden. De Belgische vervoerder heeft ongeveer 100 miljoen euro in de vlootvernieuwing geïnvesteerd.

Bijscholing

De afgelopen maanden zijn het personeel, waaronder de trambestuurders en de onderhoudsmensen, bijgeschoold voor het werken met de Urbos 100. De trams van de Spaanse fabrikant CAF worden ook ingezet op het opgewaardeerde regionale tramsysteem van de provincie Utrecht.

De regionale vervoerder de Lijn heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1873. De kustlijn zelf bestaat dit jaar 136 jaar.

Lees meer: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

1 reactie op “Belgische vervoerder De Lijn zet voor het eerst nieuwe kusttram in”

-baxspace-|06.04.21|19:12

De Belgen boffen maar met een kustram!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.