Split aan de Kroatische kust

Nieuwe nachttrein rijdt vanaf 18 juni tussen Oostenrijk en Kroatië

bron: ÖBB

ÖBB en de Slowaakse Spoorwegen (ZSSK) starten op 18 juni met een nieuwe seizoensgebonden EuroNight-treinverbinding van Wenen en Graz naar Split in Kroatië. De nieuwe nachttrein zal van half juni tot half september twee keer per week rijden op de route tussen Bratislava, Wenen, Graz en Split.

Passagiers kunnen deze zomer kunnen passagiers ’s nachts van Oostenrijk naar de Kroatische kust reizen met een nieuwe, gezamenlijk geëxploiteerde nachttrein. Ook is er de mogelijkheid om een auto of motor van Wenen naar Split en van Bratislava naar Split en terug te brengen.

Op het traject zullen EuroNight-treinen rijden, een ander merk dan de NightJet-treinen die ÖBB aanbiedt. EuroNight-treinen zijn extra nachttreinen door heel Europa die de Oostenrijkse maatschappij in samenwerking met partner spoorwegen laat rijden, in dit geval de Slowaakse Spoorwegen.

De diensten op deze EuroNight-treinen worden gerund door een partnermaatschappij. ÖBB exploiteert verder EuroNight-verbindingen samen met de Kroatische Spoorwegen HZ, de Tsjechische Spoorwegen CD, de Hongaarse Spoorwegen MAV en de Poolse Spoorwegen PKP.

Dienstegeling

Tickets voor de nachttrein tussen Oostenrijk en Kroatië zijn op dit moment verkrijgbaar vanaf 29,90 euro in een zitcoupé en vanaf 69,90 euro per persoon en richting in een slaapwagon. De  dienstregeling is als volgt:

  • EN1253: Bratislava 15.51 – Wenen 18.01 – Graz 21.01 – Split 9.50
    (nachten dinsdag / woensdag en vrijdag / zaterdag, loopt van 18.6. tot 10.9.)
  • EN1252: Split 16.48 – Graz 5.29 – Wenen 8.58 – Bratislava 10.49
    (nachten woensdag / donderdag en zaterdag / zondag, loopt van 19.6. tot 11.9.)

Nachttrein naar Kroatië

De Tsjechische particuliere operator RegioJet zal dit zomerseizoen ook zijn nachttreinen van Tsjechië naar Kroatië laten rijden. RegioJet begon vorig jaar met een seizoensgebonden nachttrein naar de populaire vakantiebestemming. De eerste trein zal op 28 mei vertrekken en zal rijden op de nieuwe route Praag – Brno – Bratislava – Boedapest – Zagreb – Rijeka / Split.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Esther Geerts

Esther Geerts is journalist van RailTech.com, de internationale zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.