Sporen in de sneeuw, foto: ProRail

Werkzaamheden bij Apeldoorn afgezegd door winterweer

De spoorwerkzaamheden die tussen 16 februari en 1 maart bij Apeldoorn hadden moeten plaatsvinden, kunnen vanwege het winterweer niet doorgaan. In opdracht van ProRail zouden onder andere de sporen, wissels en bovenleiding worden vervangen en de wissels anders worden ingericht. Slechts een deel van het treinverkeer dat stil zou liggen vanwege de werkzaamheden gaat nu toch rijden.

Volgens ProRail betekent dat alle werkzaamheden die gepland stonden, worden gecanceld. Omdat de indeling van de sporen verandert, moesten alle werkzaamheden in één buitendienststelling gebeuren.

Vorst in de grond

Vanwege vorst in de grond kan de aannemer de werkzaamheden niet goed uitvoeren. Het risico op uitloop van de werkzaamheden is volgens ProRail te groot met te grote negatieve gevolgen voor reizigers en de omgeving. Afhankelijk van het weer worden er van zaterdag 27 tot maandagochtend 1 maart wel onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de sporen en wissels.

Tijdens de werkzaamheden zouden er geen treinen rijden maar bussen. De planning van vervoerders was al volledig ingericht op de werkzaamheden. “Het is heel lastig om zo’n planning voor het treinverkeer terug te draaien. Zeker op zo’n korte termijn”, zegt ProRail. Het lukt NS wel om Sprinters te laten rijden tussen Apeldoorn en Deventer. Arriva rijdt tussen Apeldoorn en Zutphen de normale dienstregeling. In het weekend van 27 en 28 februari is op dit traject geen treinverkeer mogelijk en rijden er bussen.

Het is nog niet bekend wanneer de overige grote werkzaamheden plaatsvinden.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.