Een trein van Arriva komt in botsing met een vrachtauto in Grubbenvorst, foto: Redactie Keistadnieuws

Arriva-trein botst tegen vrachtwagen in Grubbenvorst

Een personentrein van Arriva is dinsdagmiddag bij Grubbenvorst in Limburg tegen een vrachtwagen aangereden. Dat gebeurde op een bewaakte spoorwegovergang. De oplegger kantelde gedeeltelijk bij de botsing. Niemand raakte gewond, meldt spoorbeheerder ProRail.

Het ongeval gebeurde rond 14.30 uur op een spoorwegovergang aan de Sint Jansweg bij het Limburgse dorp. Ten tijde van het ongeluk zaten er ongeveer honderd passagiers in de trein. Zij zijn met bussen verder vervoerd. NS zet ook vervangend busvervoer in voor de andere reizigers op het traject.

Op dit moment wordt de oorzaak van het onderzoek onderzocht. “Als dat onderzoek is afgerond, dan kunnen de collega’s van incidentenbestrijding de vrachtwagen en de trein wegslepen. Het is nog onbekend of de trein op eigen kracht kan verder rijden. De trein is in ieder geval niet ontspoord”, zegt woordvoerder René Vegter van ProRail.

Schade

De trailer heeft behoorlijke schade en ook de spoorwegovergang ligt flink in puin. Het gaat om een mini-AHOB, dit is een beveiligde overweg met bellen en slagbomen. “De spoorbomen en de borden zijn geraakt door de klap van de vrachtwagen. Het is nog onduidelijk of er ook een schakelkast is geraakt”, aldus Vegter.

Als gevolg van de aanrijding rijden er tussen Venray en Blerick geen treinen. De prognose is volgens ProRail dat het treinverkeer rond 18.00 uur weer kan gaan rijden, afhankelijk van hoe groot de schade aan het spoor is.

(Bron: ANP)

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.