RegioJet, nachttrein

RegioJet herstart eind mei nachttreindiensten Hongarije-Kroatië

De Tsjechische private spoorvervoerder RegioJet wil in het zomerseizoen zijn nachttreinen naar Kroatië weer opstarten. De eerste treindienst staat vrijdag 28 mei gepland voor de nieuwe route Praag – Brno – Bratislava – Boedapest – Zagreb – Rijeka / Split. RegioJet reed vorig jaar al seizoenstreindiensten naar de populaire vakantiebestemming Kroatië.

RegioJet start deze maand met de voorverkoop van de nachttreindiensten naar Kroatië. Directeur Radim Jančura, van RegioJets: “Onze nachttreinen naar Kroatië keren terug. Er is licht aan het einde van de tunnel en we kijken er naar uit om dit honderdduizenden passagiers in onze nachttreinen te vervoeren. Dit jaar kunnen we veel eerder met de voorbereidingen beginnen en we geloven dat het plannen van de zomervakantie onze klanten positiviteit brengt.”

Busdiensten vanuit Rijeka, Split en Gračac bieden een aansluiting op vakantiebestemmingen aan de Adriatische kust van van Istria tot Dubrovnik. Daarna sluiten de diensten ook vakantieresorts in Kotor in Montenegro en Neum in Bosnië en Herzegovina.

Dienstregeling

Afgelopen jaar hebben de nachttreinen volgens RegioJet meer dan zestigduizend passagiers in beide richtingen vervoerd met een gemiddelde bezettingsgraad van 90 procent. De nachttreindiensten van dit jaar hebben een vergelijkbare dienstregeling. Ze vertrekken rond 17.00 uur vanuit Praag, in de avond vanuit Brno en Bratislava en rond middernacht vanuit Boedapest. In mei, juni en september gaat de treinen drie keer per week rijden met vertrekken vanuit Praag op vrijdag, zondag en dinsdag en vanuit Kroatië op zaterdag, maandag en woensdag.

In juli en augustus rijden de treinen dagelijks in beide richtingen. De aankomst in Zagreb en Rijeka is in de ochtend van de volgende dag; aankomst in Split is in de vroege ochtend. De treinen vertrekken in de tegenovergestelde richting vanuit Split in de middag en in de avond vanuit Rijeka en Zagreb, waarbij ze in de ochtend van de volgende dag aankomen in Boedapest, Bratislava, Brno en Praag.

De treinstellen bestaan uit slaapwagons en wagons met stoelen. RegioJet werkt voor de treindiensten samen met de Kroatische spoorwegen HŽ and in Hongarije met de Continental Railway Solution. In de treinen kunnen 650 passagiers meerijden, verdeeld over vijftien rijtuigen. De prijs start bij 22 euro voor een enkele reis in een wagon met zitplaatsen en 30 euro voor een slaapwagon, inclusief ontbijt.

Onderwerpen: ,

Auteur: Esther Geerts

Esther Geerts is journalist van RailTech.com, de internationale zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

RegioJet herstart eind mei nachttreindiensten Hongarije-Kroatië | SpoorPro.nl
RegioJet, nachttrein

RegioJet herstart eind mei nachttreindiensten Hongarije-Kroatië

De Tsjechische private spoorvervoerder RegioJet wil in het zomerseizoen zijn nachttreinen naar Kroatië weer opstarten. De eerste treindienst staat vrijdag 28 mei gepland voor de nieuwe route Praag – Brno – Bratislava – Boedapest – Zagreb – Rijeka / Split. RegioJet reed vorig jaar al seizoenstreindiensten naar de populaire vakantiebestemming Kroatië.

RegioJet start deze maand met de voorverkoop van de nachttreindiensten naar Kroatië. Directeur Radim Jančura, van RegioJets: “Onze nachttreinen naar Kroatië keren terug. Er is licht aan het einde van de tunnel en we kijken er naar uit om dit honderdduizenden passagiers in onze nachttreinen te vervoeren. Dit jaar kunnen we veel eerder met de voorbereidingen beginnen en we geloven dat het plannen van de zomervakantie onze klanten positiviteit brengt.”

Busdiensten vanuit Rijeka, Split en Gračac bieden een aansluiting op vakantiebestemmingen aan de Adriatische kust van van Istria tot Dubrovnik. Daarna sluiten de diensten ook vakantieresorts in Kotor in Montenegro en Neum in Bosnië en Herzegovina.

Dienstregeling

Afgelopen jaar hebben de nachttreinen volgens RegioJet meer dan zestigduizend passagiers in beide richtingen vervoerd met een gemiddelde bezettingsgraad van 90 procent. De nachttreindiensten van dit jaar hebben een vergelijkbare dienstregeling. Ze vertrekken rond 17.00 uur vanuit Praag, in de avond vanuit Brno en Bratislava en rond middernacht vanuit Boedapest. In mei, juni en september gaat de treinen drie keer per week rijden met vertrekken vanuit Praag op vrijdag, zondag en dinsdag en vanuit Kroatië op zaterdag, maandag en woensdag.

In juli en augustus rijden de treinen dagelijks in beide richtingen. De aankomst in Zagreb en Rijeka is in de ochtend van de volgende dag; aankomst in Split is in de vroege ochtend. De treinen vertrekken in de tegenovergestelde richting vanuit Split in de middag en in de avond vanuit Rijeka en Zagreb, waarbij ze in de ochtend van de volgende dag aankomen in Boedapest, Bratislava, Brno en Praag.

De treinstellen bestaan uit slaapwagons en wagons met stoelen. RegioJet werkt voor de treindiensten samen met de Kroatische spoorwegen HŽ and in Hongarije met de Continental Railway Solution. In de treinen kunnen 650 passagiers meerijden, verdeeld over vijftien rijtuigen. De prijs start bij 22 euro voor een enkele reis in een wagon met zitplaatsen en 30 euro voor een slaapwagon, inclusief ontbijt.

Onderwerpen: ,

Auteur: Esther Geerts

Esther Geerts is journalist van RailTech.com, de internationale zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.