Bombardier Brugge schept 180 nieuwe banen

Een grote order van de Belgische vervoerder NMBS zorgt ervoor dat treinenbouwer Bombardier extra werknemers nodig heeft op zijn productielocatie in Brugge. NMBS maakte half december bekend dat ze 204 dubbeldektreinen heeft besteld, goed voor een investering van 450 miljoen euro. Die treinen van het type M7 zullen allemaal in Brugge gebouwd worden.

Om alle treinen op tijd te kunnen leveren, heeft Bombardier 100 vaste mensen nodig en ruimte voor 80 tijdelijke medewerkers met een contract voor bepaalde tijd van twee jaar met kans op een vaste aanstelling. Op dit moment werken er circa 500 mensen in de Brugse fabriek van de Canadese treinenbouwer. Tegelijkertijd met het werven van personeel, investeren Bombardier en de toekomstige eigenaar Alstom 6 miljoen euro in de modernisering van de productiefaciliteiten in Brugge.

Orderboek vol

De nieuwe productielijn moet klaar zijn tegen komende zomer en is een grote opsteker voor de Brugse vestiging. In de afgelopen vijf jaar daalde de werkgelegenheid er fors door herstructureringen. “Ons orderboek is vol”, zegt de nieuwe vestigingsmanager Michel Huyghe in de Vlaamse krant De Tijd. ”Eind december ontvingen we een bestelling van 204 M7-rijtuigen voor de NMBS, wat anderhalf jaar werk verzekert voor onze fabriek.”

De order voor het nieuwe materieel komt bovenop de 445 M7-rijtuigen die de NMBS in 2015 bestelde en nu geleverd worden. Eind vorig jaar werden de eerste veertig rijtuigen geleverd. Dit jaar komen er daar nog eens 150 bij. De nieuwe order wordt vanaf 2024 geleverd.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bombardier Brugge schept 180 nieuwe banen | SpoorPro.nl

Bombardier Brugge schept 180 nieuwe banen

Een grote order van de Belgische vervoerder NMBS zorgt ervoor dat treinenbouwer Bombardier extra werknemers nodig heeft op zijn productielocatie in Brugge. NMBS maakte half december bekend dat ze 204 dubbeldektreinen heeft besteld, goed voor een investering van 450 miljoen euro. Die treinen van het type M7 zullen allemaal in Brugge gebouwd worden.

Om alle treinen op tijd te kunnen leveren, heeft Bombardier 100 vaste mensen nodig en ruimte voor 80 tijdelijke medewerkers met een contract voor bepaalde tijd van twee jaar met kans op een vaste aanstelling. Op dit moment werken er circa 500 mensen in de Brugse fabriek van de Canadese treinenbouwer. Tegelijkertijd met het werven van personeel, investeren Bombardier en de toekomstige eigenaar Alstom 6 miljoen euro in de modernisering van de productiefaciliteiten in Brugge.

Orderboek vol

De nieuwe productielijn moet klaar zijn tegen komende zomer en is een grote opsteker voor de Brugse vestiging. In de afgelopen vijf jaar daalde de werkgelegenheid er fors door herstructureringen. “Ons orderboek is vol”, zegt de nieuwe vestigingsmanager Michel Huyghe in de Vlaamse krant De Tijd. ”Eind december ontvingen we een bestelling van 204 M7-rijtuigen voor de NMBS, wat anderhalf jaar werk verzekert voor onze fabriek.”

De order voor het nieuwe materieel komt bovenop de 445 M7-rijtuigen die de NMBS in 2015 bestelde en nu geleverd worden. Eind vorig jaar werden de eerste veertig rijtuigen geleverd. Dit jaar komen er daar nog eens 150 bij. De nieuwe order wordt vanaf 2024 geleverd.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.