Thalys, hogesnelheidstrein

Thalys breidt dienstregeling uit tot twee treinen per dag

Thalys breidt vanaf 9 juni zijn aanbod naar België en Frankrijk uit tot 20 procent van de gebruikelijke dienstregeling. Dit betekent dat er twee treinen per dag heen- en terugreizen tussen Amsterdam en Parijs. In een volgende fase van 12 juli wordt het aantal treinen uitgebreid tot 50 procent van de dienstregeling.

Dit betekent dat er in de zomervakantieperiode vier treinen per dag op en neer rijden tussen Nederlandse en Franse hoofdstad. Volgens de vervoerder blijft het voorlopig bij deze uitbreidingen. De Thalys Zon-treinen worden gedurende de volledige zomer opgeschort en er rijdt er ook geen enkele Thalys-trein naar de stations van Marne La Vallée bij Disneyland Parijs en de luchthaven Parijs-Charles De Gaulle, tot 29 augustus 2020.

Sinds begin april reed er nog een Thalys per dag vanuit Amsterdam richting Brussel, met overstap op een andere Thalys richting Parijs. Ook in de andere richting is er nu nog geen rechtstreekse Thals-verbinding. Het was wel mogelijk om met de Intercity Brussel van NS en NMBS vanuit Amsterdam naar Brussel te reizen en daar over te stappen op de Thalys.

Social distancing

Om de treinen te kunnen laten rijden met acceptabele gezondheidsrisico’s voor reizigers en personeel, neemt Thalys extra hygiënemaatregelen aan boord van de treinen. Zo is het dragen van een mondmasker net als in de rest van het OV in Nederland, België en Frankrijk verplicht en wordt iedereen de social distancing-regels van 1,5 meter afstand te respecteren. Verder worden de treinen zelf extra gereinigd en ontsmet.

Reizigers die gebruik maken van de Thalys zijn in lijn met de Belgische voorschriften als sinds begin mei verplicht om een mondkapje te dragen.

Lees ook:

Lees meer in ons Dossier over het coronavirus.

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

1 reactie op “Thalys breidt dienstregeling uit tot twee treinen per dag”

John rdam|04.06.20|21:06

Terwijl KLM en Transavia de diensten naar Frankrijk, Soanje, Portugal, Italië al weer hervatten (met staatssteun om overeind te blijven) om de zomervakantiereizigers te bedienen, laat Thalys deze markt dus helemaal schieten. De Thalys naar Marne la Vallée is de handigste manier om door te reizen naar Zuid-Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië. Het wordt hoog tijd het monopolie van Thalys in het verkeer naar Frankrijk ter discussie te stellen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.