FNV: stel OV alleen beschikbaar voor medewerkers in vitale sectoren

Een reiziger op Utrecht Centraal, foto: ANP
Foto: ANP, voor éénmalig gebruik!

Als het aan FNV Spoor en FNV Streekvervoer ligt, is het openbaar vervoer voorlopig alleen beschikbaar voor woon-werkverkeer van mensen die in vitale sectoren werken. Dat moet samen met andere maatregelen ook de veiligheid van OV-medewerkers helpen waarborgen en de kans op besmetting met COVID-19 minimaliseren.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur van zusteruitgave Infrasite.

1 reactie op “FNV: stel OV alleen beschikbaar voor medewerkers in vitale sectoren”

Christian ter Maat - Management Consultant|15.04.20|00:17

De machinist zit in zijn cabine, de conducteur sluit de deuren en gaat naar zijn hok, de toegang wordt door elektronische poorten geregeld. Laat zoveel mogelijk treinen rijden, dan is er voldoende ruimte voor de passagiers om afstand te houden. Veel aanbod is veel spreiding. En mocht het vol worden dan met 1 druk op de knop stoppen de elektronische poortjes met toelaten van mensen en schalt de al zo vertrouwde intercom wat mensen moeten doen. Op de NS-app laten zien waar het te druk wordt.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.