ProRail doet aangifte tegen chauffeur vuilniswagen

ProRail gaat aangifte doen tegen een chauffeur van de vuilniswagen die afgelopen dinsdag een botsing veroorzaakte op een spoorwegovergang aan de Reeweg Oost in Dordrecht. Op filmbeelden is te zien dat de vrachtwagen overstak op het moment dat de overweglichten al knipperden. Volgens de spoorbeheerder nam de chauffeur daarmee een onverantwoord risico.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

3 reacties op “ProRail doet aangifte tegen chauffeur vuilniswagen”

Gerjan van Oosten|16.03.20|14:56

Wat een ontzettende sukkel en domkop!

Dolf Heibloem|16.03.20|16:04

Absoluut onverantwoord rijgedrag, nog een geluk dat de vuilniswagen in de allerlaatste seconde nog een stukje kon oprijden. De machinist zal met de schrik van z’n leven een snelremming hebben ingezet.

Adriaan Jobse|16.03.20|16:44

Vergelijkbare voorvallen vinden dagelijks, óveral en met hoge frequentie plaats. Op die manier blokkeert men óók oversteekplaatsen, kruispunten, overtreedt men snelheidslimieten, etc. Állemaal voor:’IKKE-éérst’. Agressief (stoer) rijgedrag is heel gewoon: Egoïsme. In een dichtbevolkte samenleving is dat dodelijker dan COVID.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.