Trein schampt vuilniswagen in Dordrecht, foto: ProRail

ProRail doet aangifte tegen chauffeur vuilniswagen

ProRail gaat aangifte doen tegen een chauffeur van de vuilniswagen die afgelopen dinsdag een botsing veroorzaakte op een spoorwegovergang aan de Reeweg Oost in Dordrecht. Op filmbeelden is te zien dat de vrachtwagen overstak op het moment dat de overweglichten al knipperden. Volgens de spoorbeheerder nam de chauffeur daarmee een onverantwoord risico.

Op de beelden die ProRail heeft gedeeld van het incident is te zien dat de vrachtwagen overstak terwijl er aan de andere kant geen ruimte was, omdat daar op dat moment nog een ander voertuig stond. De vrachtwagen schoof steeds een stukje verder op en werd uiteindelijk net geschampt door een trein van R-net.

Onacceptabel

Bij het incident raakte niemand gewond en de schade was klein. Desalniettemin geeft ProRail aan het onacceptabel te vinden dat een vrachtwagen zich niet aan de regels houdt rondom overwegen. Helga Cuijpers, regiodirecteur van ProRail: “Op de beelden is duidelijk te zien dat de chauffeur oversteekt op het moment dat de lichten knipperen en dat aan de overkant op dat moment onvoldoende ruimte is om de overweg te passeren. Daarmee neemt hij een groot risico voor zichzelf en anderen. Van een beroepschauffeur mogen we verwachten dat die dergelijke risico’s goed inschat.”

ProRail kondigde enkele weken geleden aan te gaan praten met de branchevereniging Transport en Logistiek Nederland om het belang van verantwoord gedrag door beroepschauffeurs op overwegen te benadrukken. Dat was naar aanleiding van een ongeluk in Berkel-Enschot, veroorzaakt door een vrachtwagenchauffeur die overwegborden had genegeerd.

Bekijk hier de beelden van het incident:

Lees ook:

Trein botst op vrachtwagen, verbinding Tilburg-Den Bosch gestremd

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

3 reacties op “ProRail doet aangifte tegen chauffeur vuilniswagen”

Gerjan van Oosten|16.03.20|14:56

Wat een ontzettende sukkel en domkop!

Dolf Heibloem|16.03.20|16:04

Absoluut onverantwoord rijgedrag, nog een geluk dat de vuilniswagen in de allerlaatste seconde nog een stukje kon oprijden. De machinist zal met de schrik van z’n leven een snelremming hebben ingezet.

Adriaan Jobse|16.03.20|16:44

Vergelijkbare voorvallen vinden dagelijks, óveral en met hoge frequentie plaats. Op die manier blokkeert men óók oversteekplaatsen, kruispunten, overtreedt men snelheidslimieten, etc. Állemaal voor:’IKKE-éérst’. Agressief (stoer) rijgedrag is heel gewoon: Egoïsme. In een dichtbevolkte samenleving is dat dodelijker dan COVID.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.