Trein beschoten, foto: ProRail

Politie laat verdachten treinschietincident vrij

De twee jongens van 15 met balletjespistolen met metalen ballen, hoeven niet langer in de cel te blijven. Ze worden verdacht van vernieling en verboden wapenbezit en zullen zich voor de kinderrechter moeten verantwoorden, meldt het Openbaar Ministerie zaterdagavond.

De jongens werden vrijdagavond opgepakt op verdenking van het beschieten van twee treinen op het traject tussen Tilburg en Breda. De jongens komen uit Breda en Dorst. In de twee treinen zijn geen gewonden gevallen, wel sneuvelden er vijf ruiten. De NS spreekt van tienduizenden euro’s schade.

Na een overnachting in de cel werden de twee vijftienjarigen verhoord door de politie. Later op de dag werd besloten dat de twee weer naar huis mochten. De minderjarige verdachten zijn gedagvaard voor vernieling en verboden wapenbezit en moeten zich voor de kinderrechter verantwoorden. “De officier van justitie heeft hiervoor gekozen vanwege de ernst van het feit en de schade’’, meldt Openbaar Ministerie Zeeland West-Brabant.

Reacties

NS-topman Roger van Boxtel reageerde op Twitter op de incidenten. “Mensen die conducteurs of hulpverleners neerslaan, mensen die treinen beschieten… Daders opsporen en fors straffen: dit moet stoppen!!”

Update: maandag 9.02 uur

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.