Bombardier fabriek, bron: Bombardier

Bombardier realiseert omzetplus van 2 procent in Q2

De Canadese treinenbouwer Bombardier noteerde in de afgelopen drie maanden een omzetstijging van 2 procent tot 2,2 miljard dollar met een winstmarge van circa 5 procent. Dat blijkt uit de deze maand gepresenteerde kwartaalcijfers van het bedrijf.

Het bedrijfsonderdeel Transportation, waar onder meer de treinbouwactiviteiten van Bombardier onder vallen, realiseerde een omzet van 2,2 miljard dollar in het tweede kwartaal van dit jaar en plus van twee procent ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Hierin zijn de effecten van on gunstige wisselkoersen nog niet meegenomen. Volgens Bombardier zijn de cijfers in lijn met het herziene productieschema dat eerder dit jaar werd aangekondigd.  En daarnaast met de omzetverwachting voor het hele jaar van 8,75 miljard dollar.

Productieachterstand

De bijgestelde EBIT marge van 5,1 procent was wel beneden de vooraf door Bombardier geschetste verwachting en wordt volgens het bedrijf veroorzaakt door de extra kostendruk op grote projecten in de afrondende fase in met namen het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zwitserland. Over het hele jaar streeft Bombardier naar een winstmarge van circa 5 procent omdat extra kosten gemaakt moeten worden 250 tot 300 miljoen dollar om een aantal lopende projecten goed af te kunnen ronden en op schema te blijven met de aflevering van andere projecten. Bombardier Transportation had aan het einde van het tweede kwartaal nog een productieachterstand ter grootte van 33,6 miljard dollar.

Vooruitgang geboekt

Volgens Bombardier-ceo Alain Bellemare zijn de positieve marktomstandigheden voor de spoorindustrie ongewijzigd. “Binnen onze Transportation-divisie hebben we een aanzienlijke vooruitgang geboekt en liggen we op schema bij het behandelen van onze interne projecten. Die bestaan onder meer uit schaalvergroting op wereldwijd niveau en een versnelde aflevering van openstaande bestellingen. Verder doen we de noodzakelijke investeringen om er voor te zorgen dat we de juiste middelen en mensen in huis hebben om een beter en duurzamer financieel resultaat te halen in de komende jaren.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.