Bij een kringloopwinkel in Berkel en Rodenrijs woedt een zeer grote brand, foto: ANP

RandstadRail weer op gang na brand Berkel

De metroverbinding van RandstadRail tussen Rotterdam en Den Haag is maandagmiddag stilgelegd vanwege een zeer grote brand in Berkel en Rodenrijs. In verband met de brand die rond 14.25 uur werd gemeld reden er tijdelijk geen metro’s tussen station Meijersplein in Rotterdam en Pijnacker-Zuid. Later kwam dat verkeer weer op gang.

Brandweereenheden rukten maandagmiddag massaal uit naar de Veilingweg en Oudelandselaan om het vuur te bestrijden. De verloren gegane panden zijn een meubelfabriek, een kringloopwinkel, een woonhuis en een garage. Met groot materieel kon de brandweer voorkomen dat de brand verder oversloeg naar naastgelegen gebouwen. Tijdens het blussen werden meerdere waarschuwingen afgegeven wegens de flinke rookontwikkeling.

Geen metro’s

In verband met de brand en de daarmee gepaard gaande rook reden er op last van de brandweer tijdelijk in beide richtingen geen metro’s tussen station Meijersplein in Rotterdam en Pijnacker-Zuid. Reizigers tussen Rotterdam en Den Haag werd geadviseerd om met NS te reizen.

Halverwege de avond meldde de brandweer dat de rook drastisch was afgenomen en de brand onder controle was.

Update: dinsdag 10.00 uur (ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.