ICE Brussel Zuid/Midi

Deutsche Bahn doopt ICE tot ‘Europa/Europa’

Deutsche Bahn heeft woensdag op station Brussel-Zuid in aanloop naar de Europese verkiezingen een ICE-hogesnelheidstrein ‘Europa/Europa’ gedoopt. Dit werd gedaan door Deutsche Bahn-topman Richard Lutz, vicevoorzitter Maroš Šefčovič van de Europese Commissie, Belgische minister van Mobiliteit François Bellot en NMBS-directeur Sophie Dutordoir van NMBS.

De gedoopte trein is een ICE 3 uit de serie 406. De doopnaam is aan het eerste en laatste treinstel bevestigd. De hogesnelheidstrein wordt ingezet op de verbinding Frankfurt / Main-Keulen-Brussel.

Extra treindienst

Deutsche Bahn breidde in april het dagelijkse aanbod tussen Frankfurt en Brussel uit met een extra treindienst rond lunchtijd, waardoor er iedere twee uur treinen rijden tussen de steden. De ICE-treinen rijden tot zeven keer per dag in beide richtingen. Richard Lutz: “Met onze grensoverschrijdende verbindingen brengen we de mensen van Europa elke dag bij elkaar. Dit maakt de spoorwegen ambassadeurs van ‘het Europese idee’. Mobiliteit en logistiek zijn de levensader van onze samenleving.”

Maroš Šefčovič: “Steeds meer burgers willen punctueel, betrouwbaar en op een milieuvriendelijke wijze door Europa reizen. De nieuwe ‘Europese trein’ tussen Brussel en Frankfurt voldoet aan deze wens. Snelle verbindingen tussen onze grote steden over de landsgrenzen heen komen overeen met onze Europese visie op een gemeenschappelijke Europese spoorwegruimte en schone mobiliteit. Alle transportsectoren moeten bijdragen aan de energietransitie.”

Uitbreiding aanbod

François Bellot: “Deze uitbreiding van het aanbod tussen onze twee landen onder de naam ‘Europa’ komt tegemoet aan de behoeften van onze burgers, die dagelijks profiteren van hun manier van leven, werken en reizen, dankzij de nauwe banden tussen onze landen binnen de Europese Unie.” Hij bedankte de Duitse en Belgische spoorwegondernemingen voor de goede samenwerking die het mogelijk maakte om deze verbinding tot stand te brengen.

Sophie Dutordoir: “De Europese spoorwegen hebben een centrale sociale missie. Vooral in de huidige situatie, die gekenmerkt wordt door verkeerscongestie en de strijd tegen klimaatverandering, biedt het spoor meer dan ooit een veilige, duurzame, comfortabele en concurrerende mobiliteitsoplossing. Het is een echt alternatief voor auto’s en korte vluchten.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.