Beschadigde en ontspoorde trein in Leeuwarden wordt na botsing met vrachtauto weer op de rails gezet. Foto: ProRail

Zware schade na botsing trein met vrachtauto in Leeuwarden

Bij een aanrijding tussen een passagierstrein van Arriva en een vrachtwagen vrijdagavond op een beveiligde overweg in Leeuwarden zijn vier reizigers en de machinist lichtgewond geraakt. Het treinverkeer tussen Hurdegaryp en Leeuwarden was ook een groot deel van de zaterdag nog gestremd, doordat het spoor zwaar beschadigd raakte bij het ongeluk. Ook de trein liep veel schade op.

De trein is niet alleen beschadigd, maar ontspoorde ook gedeeltelijk. In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben medewerkers van ProRail de ontspoorde trein weer op het spoor gezet en weggesleept. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren wordt nog onderzocht. Aannemer Strukton Rail heeft het spoor en de beschadigde overweginstallatie hersteld, meldt ProRail. Die werkzaamheden waren zaterdag aan het einde van de middag afgerond, waarna er weer treinen konden rijden.

Melkpoeder

De chauffeur van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij. In de vrachtwagen werd melkpoeder vervoerd. Het ongeluk gebeurde op terrein van Campina. Arriva heeft passagiers die in de gestrande trein zaten opgeroepen om als ze dat willen contact op te nemen met Slachtofferhulp Nederland.

Auteur: Yvonne Ton

2 reacties op “Zware schade na botsing trein met vrachtauto in Leeuwarden”

kees boer|13.01.19|11:12

Hoe kan dat nou toch in godsnaam ? Men heeft blijkbaar niets maar dan ook niets geleerd na het drama in Oss

Gerjan van Oosten|15.01.19|11:16

Een beveiligde overweg en dan toch een aanrijding? Je vraagt wel eens af of mensen hun verstand gebruiken en bij sommigen of ze wel verstand hebben!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.