Rail Away Zwitserland, zicht op Gornergrat, foto: EO

Jubileumuitzending Rail Away voert door Zwitserse bergen

Het Zwitserse berglandschap staat centraal tijdens de tweehonderdste aflevering van het EO-programma Rail Away op vrijdag 11 januari om 19.50 uur bij NPO 2. Vanwege de jubileumuitzending zendt de EO daarna de hele nacht van 11 op 12 januari eerdere afleveringen van Rail Away uit. Elk continent komt daarbij aan bod, vooral Europa.

De tweehonderdste uitzending van de EO-serie over markante spoorlijnen in de wereld begint met een stoomlocomotief op het Furka-bergmassief. Het gebruik van een Cineflex-camera die onder een helicopter hangt levert spectaculaire beelden op van onder meer de Gornergrat Bahn. In het programma is ook de bekende Glacier Express te zien, met mooie vergezichten over de Zwitserse bergen. Zo rijdt de trein langs de grootste ijsmassa van de Alpen met een lengte van 23 kilometer. Vanuit Zermatt voert de reis langs bossen en alpenweides naar een hoogte van 3089 meter. Op die hoogte is er zicht op 29 toppen van meer dan 4000 meter, waaronder de Matterhorn.

Mont-Blanc

Ook na de jubileumuitzending blijft Rail Away nog even in winterse sferen. Op 18 januari doorkruist het programma het Franse departement Haute-Savoie, op de grens met Zwitserland en Italië. Via een klein tandradbaantje gaat de reis door de besneeuwde bergen en bossen richting de Mont Blanc.

Vanaf 1 januari is Rail Away ook op NPO 1 Extra te zien, met op 11 januari om 20.25 uur de documentaire ‘Een Hollands spoor in Zwitserland’. Na deze documentaire uit 1996 ontstond de serie Rail Away.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.