CAF-trein NS

NS test Sprinter Nieuwe Generatie in reguliere dienst

NS test sinds afgelopen maandag de Sprinter Nieuwe Generatie (SNG) in de reguliere dienst tussen Den Haag en Haarlem. De eerste SNG van Spaanse treinfabrikant CAF vertrok maandagochtend vroeg vanuit Den Haag naar Haarlem.

De test wordt uitgevoerd met één trein bestaande uit twee treinstellen, zegt NS-woordvoerder Ingeborg de Boer. Deze trein rijdt mee tot het begin van de nieuwe dienstregeling op 9 december.

“We hebben al door het hele land en op diverse manieren getest zonder reizigers,” zegt De Boer. “De testritten met reizigers die nu rijden, zijn het laatste stapje voor de opname in de dienstregeling. Testen met reizigers doen we op het traject waar de treinen straks ook als eerste gaan rijden: traject Haarlem-Den Haag.”

SNG

NS heeft in totaal 118 van dit treintype besteld bij de Spaanse treinfabrikant. De nieuwe treinen zijn energiezuinig, voorzien van wifi, een rolstoeltoegankelijk toilet, stopcontacten, USB-aansluitingen, ruimte voor fietsen en een gelijkvloerse instap.

Lees ook:

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

3 reacties op “NS test Sprinter Nieuwe Generatie in reguliere dienst”

Pat Rick|14.11.18|15:16

De trein op het plaatje heeft geen panthograaf. Is dit de dieselversie of de batterijversie?

Teko Salverda|15.11.18|13:29

@Pat: De stroomafnemer zit op het andere eind van het treinstel (buiten de foto). Bij de foto van een persoon boven zijn middel zeg je toch ook niet dat deze geen benen heeft.

Pat Rick|04.02.19|14:26

op het plaatje is ook geen bovenleiding te zien, dus hebben ze dit soort zaken weggelaten om marketing redenen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.