De schade aan de Arriva-trein na de aanrijding in Roermond, foto: ProRail

Treinverkeer weer op gang na botsing met tractor in Limburg

Het treinverkeer tussen Roermond en Venlo heeft donderdagavond lange tijd stilgelegen na een aanrijding tussen een Arriva-trein en een kleine tractor. Het ongeluk gebeurde donderdagmiddag op een Niet Actief Beveiligde Overweg (NABO) in het Limburgse Reuver. Bij het incident raakte niemand gewond. De reizigers in de trein werden geëvacueerd.

Vanwege het opruimen van verontreiniging door diesellekkage, een kapot relaishuis en onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft de stremming van het treinverkeer tot 21.50 geduurd.

Onderzoek

In verband met onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) stond de trein enige tijd stil op de plek van het ongeval. Zodra deze werd vrijgegeven, werden treinreizigers door incidentenbestrijders van ProRail uit de trein gehaald.

Daarna is de trein verwijderd en de schade rondom het spoor hersteld. Arriva zette tijdelijk vervangende bussen in op het traject.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Treinverkeer weer op gang na botsing met tractor in Limburg”

Pat Rick|10.07.18|11:03

Is “Niet Actief Beveiligde Overweg (NABO)” niet eigenlijk gewoon een Onbeveiligde Overweg (O O)?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.