Botsing op spoorwegovergang in Groningen, foto: GinoPress

‘Automobiliste die in botsing met trein kwam schrok van geluidssignalen’

De 17-jarige bestuurster van de personenauto die maandagochtend op een spoorwegovergang in de stad Groningen in botsing kwam met een trein, schrok van de geluidssignalen. Daarna sloeg de motor van de auto af en kon ze niet meer op tijd wegrijden. De machinist van de trein kon een aanrijding niet voorkomen en reed tegen de bijrijderskant. Dat meldt de politie Groningen maandagmiddag.

De 47-bijrijder van de auto raakte zwaargewond bij het ongeluk op een spoorwegovergang op de Hoendiep en moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De 17-jarige bestuurster werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. Het gaat om een beveiligde overweg.

Vervangend vervoer

Vanwege het ongeluk reden er lange tijd geen treinen tussen Groningen en Delfzijl en Groningen en Eemshaven. Vervoerder Arriva zette vervangende bussen in.

Update: 15.50 uur

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “‘Automobiliste die in botsing met trein kwam schrok van geluidssignalen’”

Wiebe Goossen|05.07.18|13:52

Zeventienjarige bestuurster die ‘zomaar’ schrok van de geluidssignalen – hmm. Tja, ten eerste zal zij nog nóóit van haar leven geluidssignalen bij een spoorwegovergang hebben gehoord (!) en ten tweede moet er bij de rijopleiding toch iets mis zijn gegaan…. Gevolg: eentje zwaargewond, een hoop schade en (wéér) vertraging voor de reizigers….

hebnk|05.07.18|20:44

Wiebe Goossen die ‘zomaar’ alles wat in d3e media wordt geschreven geloofd – hmm. Tja, ten eerste schrijft media voor sensatie en worden de verhalen vaak verdraaid zodat het hun populariteit goed doet. Ten tweede heeft de politie nieteens verhaal gehaald bij de slachtoffers. Dus hoe zouden zij kunnen weten wat zich vooraf in de auto heeft afgespeeld. Gevolg: dit soort reacties.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.