Auto en trein botsen op spoorwegovergang in Bussum, foto: AS Media

Rijinstructeur komt om bij botsing tussen trein en lesauto

Bij een botsing tussen een trein en een lesauto in Bussum is dinsdagochtend een 66-jarige rijinstructeur uit Amersfoort om het leven gekomen. De 18-jarige leerlinge kon de lesauto op tijd verlaten. Het ongeluk gebeurde om kwart over elf op een bewaakte overweg aan de Herenweg.

De inzittenden in de trein bleven ongedeerd. De reizigers stapten over naar een andere trein die hen naar een ander station bracht.

Door het ongeluk laait de discussie over de spoorwegovergang aan de Herenweg weer op. Omwonenden en gebruikers van de overweg klagen over ‘filevorming’ die soms ontstaat vanwege  drukte. Volgens spoorbeheerder ProRail is de spoorwegovergang veilig.

Gevolgen voor treinverkeer

Het treinverkeer tussen de stations Naarden-Bussum en Bussum Zuid kwam vanwege het ongeluk enige tijd stil te liggen. Hulpdiensten en Incidentenbestrijding gingen na het ongeval direct ter plaatse. Onderzoek moet uitwijzen hoe het ongeluk kon gebeuren.

Update: woensdag 2 mei 9.30 uur

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Rijinstructeur komt om bij botsing tussen trein en lesauto”

Hajar Boudra|03.05.18|20:06

Wij wensen de familie en nabestaanden heel veel sterkte toe in deze zeer verdrietige periode en leven enorm mee. Lieve groet, Autorijschool het Noorden

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.