Traxx-locomotief op station Breda

Protest reizigersorganisaties tegen ‘duur treinkaartje’ Intercity Brussel

Foto: Marieke

Reizigersorganisaties Rover en haar Belgische equivalent TreinTramBus zijn het niet eens met de prijsverhogingen die de nieuwe treindienst tussen Amsterdam en Brussel voor veel reizigers met zich meebrengt.

Ze juichen de komst van een nieuwe verbinding tussen België en Nederland toe die zonder reservering bruikbaar is, in tegenstelling tussen de duurdere Thalys. De reizigersorganisaties kunnen zich vinden in het principe van verschillende prijzen voor rustige en drukke reisdagen. Waar ze niet blij mee zijn is dat de nieuwe treindienst voor last minute boekingen een prijsverhoging tot zeventig procent kan betekenen. Ze verwijzen naar een prijsverhoging die de Volkskrant maakte.

Een last minute weekendretour met de nieuwe treindienst tussen Amsterdam en Brussel kost sinds maandag geen 55 euro, maar 94 euro. “De goedkopere vroegboekkaartjes compenseren dit enigszins, maar de termijn om deze korting te krijgen is met zeven dagen veel te lang”, aldus de reizigersorganisaties. De ritprijs tussen Rotterdam en Antwerpen stijgt bij een late boeking van 27 naar 47 euro.

Spoorinfrastructuur

Treinreizigers hebben lang moeten wachten op de treindienst tussen Breda en Antwerpen. Al in 2007 werd de infrastructuur voor deze internationale verbinding opgeleverd. Vanaf Breda rijdt de trein sinds maandag over de HSL-Zuid via Antwerpen naar Brussel-Midi, met een tussenstop op luchthaven Brussel Zaventem.

De start van de nieuwe treindienst maandag betekent een einde aan de rechtstreekse treinverbinding van Roosendaal met Antwerpen en Brussel. Voortaan rijdt er vanuit Roosendaal alleen nog een stoptrein naar Antwerpen, waarmee reizigers twintig minuten langer dan voorheen onderweg zijn. De reizigersorganisaties pleiten ervoor dat de intercity uit Brussel die nu enkele meters voor de grens in Essen eindigt, zo snel als dat technisch mogelijk is wordt doorgetrokken naar Roosendaal.

Lees ook:

Eerste directe treindienst Breda-Antwerpen gestart

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Protest reizigersorganisaties tegen ‘duur treinkaartje’ Intercity Brussel”

kees boer|01.05.18|20:00

Mij niet gezien,ik neem vanuit Tilburg voor een prikkie op de Lijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.