Windzak, wind

Rijtuig van passagierstrein uit spoor gewaaid in Zwitserland

In Zwitserland heeft een windhoos woensdag een rijtuig van een passagierstrein uit de rails geblazen. Hoewel het rijtuig op zijn kant belandde en er acht mensen gewond raakten, viel de schade naar omstandigheden mee.

Het ongeluk gebeurde ten noorden van het dorp Lenk in de regio Berner Oberland. De windhoos deed het treinstel op zijn kant naast het spoor belanden. Daarbij raakten acht mensen gewond, maar de burgemeester van Lenk benadrukt dat het nog veel erger had kunnen aflopen, zo meldt RTL Nieuws.

Vast in skilift

De noordelijke kant van de Zwitserse Alpen heeft erg veel last gehad van de storm die deze week over Europa raasde. Er werden in Zwitserland windsnelheden van 195 kilometer per uur gemeten. De ellende bleef dan ook niet beperkt tot een uit de rails gewaaide rijtuig. Ook zaten er wintersporters vast in een gondelskilift in het skigebied Pizol nadat omgewaaide bomen op kabels waren terechtgekomen. Ook waaiden er op de A1 ten noorden van Bern verschillende auto’s om, waardoor de weg een tijdlang moest worden afgesloten.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is vakredacteur bij ProMedia Group.

1 reactie op “Rijtuig van passagierstrein uit spoor gewaaid in Zwitserland”

Rob Kievit|11.01.18|22:25

Gelukkig geen dodelijke slachtoffers.

Overigens, qua terminologie: het ging niet om een wagon (een goederenwagen) maar om een *rijtuig* van een driewagentreinstel.
https://www.bernerzeitung.ch/region/oberland/Lenk-Boee-hebt-Bahn-aus-den-Schienen/story/31071047

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.